spot_img
14.3 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

LIVE VIDEO. LUPTE DE STRADĂ ÎN UCRAINA. 67 de poliţişti, luaţi ostatici. CNN: Bilanţul violenţelor – 100 de morţi. Rusia trimite un emisar special la Kiev. SUA, ”scandalizate” de intervenţia în forţă împotriva protestatarilor

- Advertisement -
Violenţele de la Kiev au escaladat. Pe străzi se trage cu arme de foc, corespondenţii străini vorbesc despre cadavre pe străzi, iar Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza situaţiei scăpate de sub control. Violenţele de astăzi au loc după ce aseară liderii opoziţiei şi regimul Ianukovici anunţaseră că au ajuns la un armistiţiu. Potrivit CNN care citează surse medicale numărul morţilor în luptele violente între protestatari şi forţele de ordine a ajuns la 100. Rusia a decis să trimită un emisar special la Kiev pentru a participa la negocierile dintre putere şi opoziţie.

Violenţă în creştere în Ucraina. Pe străzile Kievului se trage cu muniţie de război, bilanţul victimelor ajungând la cel puţin 100 de morţi şi sute de răniţi. Potrivit contului de Twitter oficial al protestatarilor, cel puţin 60 de persoane au fost împuşcate mortal în cursul zilei de joi. Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza violenţelor. Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia, veniţi joi la Kiev, au decis prelungirea vizitei, în efortul de a detensiona situaţia. Ei s-au declarat îngrijoraţi după întâlnirea de aproape 6 ore cu Ianucovici.



Live streaming video by Ustream

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis trimiterea unui emisar special care să participe la negocierile între opoziţia şi regimul din Ucraina.

Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat „scandalizată” de operaţiunile forţelor de ordine ucrainene împotriva manifestanţilor, cerând încă o dată Administraţiei Viktor Ianukovici să retragă poliţia din centrul Kievului. „Suntem scandalizaţi de imaginile în care forţele de ordine ucrainene trag cu arme de foc spre concetăţeni”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack

UPDATE 18:58 Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat „scandalizată” de operaţiunile forţelor de ordine ucrainene împotriva manifestanţilor, cerând încă o dată Administraţiei Viktor Ianukovici să retragă poliţia din centrul Kievului, relatează AFP.

„Suntem scandalizaţi de imaginile în care forţele de ordine ucrainene trag cu arme de foc spre concetăţeni”, a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

„Cerem armatei ucrainene să nu se implice într-un conflict care poate fi soluţionat prin mijloace paşnice”, a spus Carney.

UPDATE 18:07 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis trimiterea unui emisar special care să participe la negocierile între opoziţia şi regimul din Ucraina. CITEŞTE ŞTIREA INTEGRALĂ AICI

UPDATE 17:55 Parlamentul s-a întrunit într-o sesiune extraordinară.

UPDATE 17:46 Miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia, veniţi joi la Kiev, au decis prelungirea vizitei, în efortul de a detensiona situaţia, anunţă surse diplomatice citate de AFP.

UPDATE 17:40 Potrivit contului de Twitter al Euromaidanului, cel puţin 60 de persoane au fost împuşcate mortal joi la Kiev.

UPDATE 17:31 Şaizeci şi şapte de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea „ostaticilor.”

UPDATE 16:52 Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că România susţine în totalitate şi va aplica toate deciziile UE şi NATO privind Ucraina, inclusiv sancţiuni.

UPDATE 16:50 Forţele de securitate din centrul Kievului au primit permisiunea să folosească arme de foc în vederea „autoapărării”, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne într-un comunicat, precizând că armele de foc pot să fie utilizate în zona conservatorului, relatează Russia Today.

„Persoane înarmate necunoscute au deschis focul de la ferestrele conservatorului, pe 20 februarie, împotriva oficialilor din cadrul forţelor de securitate. În vederea salvării vieţii şi sănătăţii (membrilor) forţelor de securitate, s-a decis transferarea trupelor către locuri mai sigure şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, să se folosească arme de foc în vederea autoapărării”, anunţă ministerul într-un comunicat.

UPDATE 16:26 Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN.

UPDATE 16:21 Consiliul regiunii Ivano-Frankivsk l-a declarat „şef de stat ilegitim” pe Victor Ianukovici, transmite agenţia UNIAN.

UPDATE 16:09 Treisprezece cadavre neidentificate zac de câteva ore în Piaţa Independenţei din Kiev, informează site-ul agenţiei Interfax-Ukraine. Cadavrele sunt într-o staţie de troleibuz din zona Pieţei Independenţei din Kiev. Potrivit unui reporter al Interfax-Ukraine, este posibil ca persoanele să fi fost împuşcate de pe o clădire a sindicatelor, situată în apropiere.

UPDATE 16:02 Piaţa Independenţei din Kiev în urmă cu câteva momente. Nu mai iese fum, poliţia s-a retras, iar protestatarii refac baricadele. Via Twitter/Duncan Crawford

Cititi: http://www.gandul.info/proteste-in-ucraina/live-video-lupte-strada-ucraina-67-politisti-luati-ostatici-cnn-bilantul-violentelor-100-morti-rusia-trimite-emisar-special-kiev-sua-scandalizate-interventia-forta-impotriva-protestatarilor-12119797

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.