spot_img
13.1 C
Vaslui
20-sept.-2024
spot_img

O tara cu doi presedinti

- Advertisement -

Asearã târziu, nici sondajele si nici analistii politici nu s-au pus de acord asupra numele viitorului presedinte al României. Mircea Geoanã avea de partea sa cifrele sondajelor, Traian Bãsescu traditia din 2004, atunci când exit-poll-ul a fost dat peste cap de rezultatul final. În baza acestor date, ambii candidati s-au declarat câstigãtori. Cam la fel a fost atmosfera si în judetul Vaslui, acolo unde principalele sedii de campanie au fost scena unor manifestãri zgomotoase de bucurie. Cel putin asearã, atât pesedistii cât si pedelistii au desfãcut sticlele de sampanie. S-ar pãrea, însã, cã la PD-L sampania a fost putin cam amarã!

Sediul PSD Vaslui: ura, ura, ura!

Cu câteva minute înaintea momentului 0, al exit-poll-ului, pesedistii vasluieni era optimisti. Ca dovadã a încrederii în rezultatul bun, tehnicienii reglau deja luminile care sã-l facã pe presedintele Buzatu mai vizibil la momentul primei declaratii. Una veselã, bineînteles! Prin sediu se agitau mai multe personaje, fosti directori de deconcentrate, care, dacã e sã ne luãm dupã actele depuse la locul de muncã sunt grav bolnave, adicã în concediu medical. Asta n-a împiedicat-o, de exemplu, pe Ramona Mocanu sã topãie si sã se urle isteric la aflarea cifrelor prezentate de INSOMAR. Vestea victoriei (presupuse) a lui Mircea Geoanã i-a însãnãtosit brusc pe pesedisti. Sediul PSD Vaslui a fost invadat brusc de vitamine sãnãtoase si luminã. Asa de luminati s-au simtit pesedistii vasluieni, încât la ideea unui membru au iesit în fata sediului sã admire privelistea din fatã, adicã sediul PD-L! Dar, culmea, si acolo era bucurie!

Nenumãrate multumiri din partea presedintelui Buzatu

“A fost o bãtãlie care, pentru noi, potrivit rezultatului exit-poll-ului a fost încununatã de succes. Vreau, în primul rând, sã multumesc tuturor celor care au fost de partea noastrã, a celor care au sustinut candidatul Mircea Geoanã si, nu în ultimul rând, vreau sã multumesc tuturor celor care au fost prezenti la vot în acest al doilea tur de scrutin. Sper cã aceastã alegere de azi sã fie de bun augur pentru noi toti, pentru cetãtenii statului român. Sper ca o nouã Românie, o nouã fatã a României sã se facã vizibilã odatã cu începutul mandatului noului presedinte, a lui Mircea Geoanã”, a declarat Dumitru Buzatu, imediat dupã aflarea rezultatelor, potrivit exit-poll INSOMAR. De mentionat cã acesta s-a arãtat încrezãtor în acest sondaj, bazându-se si pe ceea ce s-a întâmplat în primul tur, atunci când INSOMAR-ul a fost foarte aproape de procentul corect.

Sediul PD-L Vaslui: Si ei au câstigat!

Ora 20.53. Mai sunt sapte minute pânã la anuntarea exit-pollului de la ora 21.00. În sediul PD-L Vaslui, cam 20-30 de persoane, multe necunoscute, asteaptã rezultate. Se vehiculeazã, cu voce stinsã, tot felul de cifre. Deputatul Dan Marian se plimbã prin sediu, ca un leu în cuscã. Mãrioara Idriceanu si Gica Ursanu sunt îmbrãcate în portocaliu, una cu vestã si cealaltã cu pulover. Stau una într-alta, asteptând un rezultat. La televizor, “Nasu” de la B1 TV, Radu Morar, anuntã cã a mai rãmas putin timp. Televizorul rãmâne deschis pe B1. Mai sunt patru minute. Apare si deputatul Dragos Iftime. O strângere de mânã cu colegul Dan Marian si se duce într-un birou din spate. Este obosit, oarecum, partial îngrijorat. Un cameraman filmeazã si este vãzut de Dan Marian. “Bãi, voi ati început sã filmati?”. Se întoarce cãtre salã. “Atentie, se filmeazã!”, strigã cãtre cei prezenti. Încearcã o glumã, dar nimeni nu râde. Ne uitãm în salã. Sunt multi tineri în salã si vreo zece femei. Multe fete noi, probabil luptãtori ai PDL, cei care au dus greul campaniei electorale. Se anuntã rezultatul unui sondaj pe B1 TV: 50% Traian Bãsescu, 50% Mircea Geoanã. Imagine cu Geoanã la televizor. Râde si este blituit de zeci de aparate foto. Duce mâna la inimã. “Mânca-ti-as ciocul”, strigã o femeie din salã. “Ce face, mã, îl doare inima?”, strigã un tânãr. În salã intrã si Corneliu Mihalache, la fel de gânditor ca si colegii. Pe ecran, Traian Bãsescu. Explozie de bucurie: “Bãsescu! Bãsescu!”. Pedelistii tipã din toti rãrunchii, doar-doar s-o auzi si afarã. Traian Bãsescu strigã în televizor: “Aveti deplinã încredere! Am câstigat!”. O femeie sare din scaun: “Hotilor din PSD, nu vã mai ajunge? Cât mai furati?”. Nu e bãgatã în seamã. Deputatul Dan Marian este în nota lui Bãsescu. E convins cã “Bãse” va iesi presedinte, pe baza voturilor care vor veni din strãinãtate si din alte locuri din tarã, unde s-a votat între 19.00 si 21.00.

Dan Marian: “Traian Bãsescu a câstigat”

“Rezultatul este cel asteptat de PDL. Traian Bãsescu a câstigat cel de-al doilea mandat ca presedinte al României. Sondajul pe care l-ati vãzut ne-a arãtat egalitate de 50% între cei doi candidati. Veti vedea dupã numãrarea voturilor cã Traian Bãsescu a câstigat. Asta, în ciuda faptului cã televiziunile mogulilor au dus o luptã împotriva cetãtenilor României, arãtând cã Mircea Geoanã este presedinte”, afirmã deputatul Marian. Se hazardeazã sã spunã cum va arãta scorul final: Traian Bãsescu – 51%, Mircea Geoanã – 49%. Deputatul Iftime este încrezãtor. “Am mare încredere cã victoria nu poate fi decât a noastrã. Dacã ne aducem aminte, si acum cinci ani s-a anuntat victoria candidatului PSD, la momentul exit-pollurilor. Rezultatele numãrãtorii voturilor au informat exit-pollurile, confirmând victoria presedintelui Bãsescu. Nici nu vreau sã iau în calcul o înfrângere. Multumim electoratului pentru faptul cã a înteles cã victoria stângii ar însemna întoarcerea în trecut”, afirmã deputatul Iftime.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.