spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Educatie “la foc automat”

- Advertisement -

RAPID Întrucât a mai rãmas doar o sãptãmânã pânã la închiderea primului semestru al acestui an scolar, cadrele didcatice fiind nevoite sã plece mai devreme în vacantã de iarnã, în scoli se organizeazã actiuni la “foc automat”.

Unele actiuni, planificate în octombrie sau noiembrie au fost amânate pentru ultimele sãptãmâni sau chiar zile de scoalã, ba din cauza epidemiei de gripã nouã umanã, ba din pricina zilelor fãrã platã ale dascãlilor. Un astfel de exemplu este si cel al conducerii Colegiului economic” Anghel-Ruginã”, care a decis ca actiunile sã aibã loc chiar pe ultima sutã de metri a acestui an scolar. Pe 11 decembrie, în sala multimedia a Colegiului economic” Anghel-Ruginã” se va desfãsura un simpozion cu tema” Noi si idei noi”, actiune la care sunt invitate mai multe generatii de elevi si profesori ai institutiei de învãtãmânt. “Avem semne de întrebare dacã vor veni sau nu toti invitatii. Am invitat si persoane din Republica Moldova, de la Colegiul Financiar Bancar Chisinãu, cu care avem niste relatii mai vechi, Sectia de culturã Ialoveni, o invitatã din partea Televiziunii “Elite“ Chisinãu. Tema simpozionului este foarte largã. Tot ceea ce considerã copiii cã este o idee bunã, vor prezenta în lucrãri pânã sãptãmâna viitoare. Va fi prezentatã viata si activitatea academicianului Anghel Ruginã, precum si o expozitie de carte apartinând lui Anghel Ruginã. În seara zilei de 11 decembrie va avea loc si balul bobocilor institutiei noastre de învãtãmânt. Din cauza vacantei , ne-am concentrat toate activitãtile” a declarat Lidia Zãrnescu, directorul Colegiului economic” Anghel-Ruginã”.

Dans si sport

Pe 12 decembrie va avea loc cea de-a VIII-a editie a Festivalului international de Stafete si Parcursuri Aplicative fair-play si spectacolul “Dansul uneste oamenii .” Evenimentul este organizat de Asociatia judeteanã “Sportul pentru toti” sub patronajul Federatiei Române “ Sportul pentru toti”, în colaborare cu Colegiul economic “ Anghel-Ruginã”, Palatul Copiilor si Directia Judeteanã pentru Tineret si Sport Vaslui. Sunt asteptati sã participe la competitie în jur de 400 de persoane din judetele Galati, Iasi, precum si din Republica Moldova”, a declarat Elena Anusca Doglan, presedinta Asociatiei “Sportul pentru toti”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.