spot_img
11.2 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Soldatul american acuzat de uciderea a 16 ahgani va pleda vinovat ca să scape de moarte

- Advertisement -

Autor:  Simona Tapalagă

Sergentul Robert Bales va pleda vinovat săptămâna viitoare în procesul în care este judecat pentru uciderea cu premeditare a 16 civili afgani.

Procurorii i-au oferit o înţelegere: dacă îşi va recunoaşte vina va scăpa de pedeapsa capitală. Însă, această înţelegere trebuie validată de un judecător militar, scrie presa americană.

Avocatul John Henry Browne le-a povestit jurnaliștilor americani că Robert Bales și-a ieșit din minți când a fost atacat de insurgenții afgani, în afara bazei în care era staţionat. La început, sergentul nu îşi amintea mare lucru despre crimele comise, spune avocatul său. Treptat, a început să îşi amintească. Sergentul Bales nu şi-a pierdut complet judecata în acele momente, aşa că nu poate invoca nebunia temporară, după cum spune avocatul. Deci, sub povara remuşcărilor, îşi va recunoaşte vina în faţa judecătorilor.

Avocatul a declarat în repetate rânduri că Armata nu a construit un caz puternic împotriva clientului său. După ce a obținut înțelegerea prin care clientul său poate scăpa de pedeapsa capitală, s-a declarat extrem de fericit.

Procurorii i-au oferit o înţelegere sergentului, chiar dacă Armata americană a cerut executarea sa. Miza procesului este importantă, în condiţiile în care militarii americani nu se bucură de prea multă simpatie în Afganistan, iar rudele celor ucişi, precum şi opinia publică afgană au cerut pedeapsa maximă pentru sergentul Bales.

Citiţi mai mult: Soldatul american acuzat de uciderea a 16 ahgani va pleda vinovat ca să scape de moarte – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/soldatul-american-acuzat-de-uciderea-a-16-ahgani-va-pleda-vinovat-ca-sa-scape-de-moarte-1039935.html#ixzz2UlGdHn3i
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.