spot_img
21 C
Vaslui
24-sept.-2024
spot_img

Conservatorii i-au învins pe liberalii vasluieni!

- Advertisement -

PC si-a impus director la APIA

CÂSTIG Conservatorii au reusit sã-si adjudece principalele functii de director ale deconcentratelor de la agriculturã din judetul Vaslui. Ultima „loviturã” a fost la APIA, unde a fost numit tânãrul de doar 30 de ani, Rãzvan Arteni, care, pe lângã faptul cã, fiind pânã acum consilier asistent, deci cunoaste sistemul, are si o relatie la minister, în persoana secretarului general adjunct al ministerului, Sergiu Sorin Chelmu.

La mijlocul sãptãmânii trecute, a fost decisã si conducerea Agentiei de Plãti si Interventii pentru Agriculturã Vaslui, principalul ordonator de plãti si subventii în agriculturã. Director executiv a fost numit conservatorul Rãzvan Arteni, în ciuda liberalilor, care considerau cã postul respectiv de conducere este, de drept al lor, conform unui asa-zis protocol încheiat între partidele din USL. „Eu, la nivelul judetului, nu stiu de nici un protocol, stiu doar cã trebuie sã-mi promovez si sã-mi sustin oamenii de la mine din partid”, declara presedintele PC Vaslui, Alin Trifu. Poate si dat fiind faptul cã ministrul Agriculturii este tot de la conservatori, propunerile fãcute de Trifu la institutiile deconcentrate din judet care tin de agriculturã s-au finalizat cu numiri, în timp ce liberalii încã mai sperã! Astfel, dupã numirea, în urma unui concurs, a lui Alin Trifu în fruntea APDRP, au urmat desemnarea unui alt conservator, Ionut Bunea, ca director al Directiei Agricole Judetene, si a lui Rãzvan Arteni, la APIA, asteptându-se si numirea lui Andrei Marius Bãrãgan la condcerea Agentiei domeniilor Statului Vaslui.

Conducere tânãrã la APIA

Rãzvan Arteni are 30 de ani, este economist, absolvent al facultãtii Dimitrie Cantemir în specialitatea „Studii Administratie Publicã”, si are un masterat în „Managementul Institutiilor Publice Europene”. Imediat dupã terminarea facultãtii a fost angajat, prin concurs, la centrul local APIA Vaslui, încã de la înfiintarea institutiei, din octombrie 2006, ca si consilier debutant, la serviciul depuneri cereri, si, din 2008, a fost transferat la serviciul controale teren. „Consider cã, datã fiind experienta de mai bine de sapte ani la APIA, pot face fatã cerintelor postului de director, dacã s-ar pune aceastã problemã, si nu cred cã acest lucru ar avea cumva de-a face cu relatiile de rudenie cu persoane de la conducerea ministerului. Pur si simplu, consider cã sunt pregãtit pentru acest post de conducere, dacã si partidul considerã necesar sã-l ocup”, era de pãrere Rãzvan Arteni. Propunerea liberalilor pentru aceastã functie era inginerul agronom Constantin Cioatã, un fermier în vârstã de 54 ani, fost, pânã în ’89, inginer la IAS Todiresti si apoi inginer sef la Consiliul Unic Agroindustrial, structurã agricolã care îngloba mii de hectare, de la Todiresti la Stefan cel Mare. Din pãcate, cu toate cã Cioatã avea sustinerea nu doar a liberalilor, jocurile politice au fãcut ca, în functia de director executiv al APIA, sã fie numit un tânãr de doar 30 de ani, care va avea în vârful pixului subventiile a peste 50.000 de fermieri vasluieni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.