spot_img
16.6 C
Vaslui
19-sept.-2024
spot_img

Televiziuni și bănci din Coreea de Sud, victimele unui ATAC CIBERNETIC misterios

- Advertisement -

Autoritățile sud-coreene au demarat o anchetă după ce serverele mai multor instituții media și ale unor bănci au fost paralizate astăzi, la ora locală 14.00, de un atac informatic misterios, potrivit BBC.

Potrivit agenției de știri Yonhap, atacul cibernetic a vizat rețelele informatice ale posturilor TV KBS, MBC și YTN, precum și pe cele ale băncilor Shinhan și Nonghyup.

Reprezentanții celor trei instituții media au declarat că, în urma atacului, computerele li s-au închis pur și simplu și nu au mai putut fi restartate, pe ecrane apărând un mesaj privind apariția unei erori.

„Membrii echipei care se ocupă de atacurile informatice investighează acest atac”, a precizat un purtător de cuvânt al poliției din Coreea de Sud, potrivit AFP.

Pe de altă parte, reprezentanții provider-ului de Internet din Coreea de Sud, LG Uplus, au declarat pentru Reuters că bănuiesc că serverele lor au fost atacate de hackeri.

Nu în ultimul rând, surse din cadrul administrației prezidențiale sud-coreene au precizat că nu exclud ca în spatele acestui atac să se afle Coreea de Nord.

De altfel, nu ar fi prima dată când regimul comunist de la Pyongyang e bănuit că ar fi orchestrat atacuri cibernetice împotriva vecinilor din sud. În 2009 și 2011, instituții guvernamentale și mai multe companii cu profil bancar au fost țintele unor atacuri similare.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.