BANI… Ministerul Educației a dat startul înscrierilor pentru cea de-a treia serie a apelului de proiecte “Schema de granturi PNRAS”. Unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior. În județul Vaslui sunt eligibile 15 unități de învățământ. Este vorba despre Școala “Vasile Alecsandri” Vaslui, Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad, precum și despre cele din localitățile Alexandru Vlahuță, Averești, Oșești, Albești, Draxeni, Tăcuta, Voinești, Ibănești, Mălușteni, Poienești, Zorleni, Sălceni și Vutcani.
Alocarea financiară totală a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fără TVA. Pentru a nu depăși alocarea financiară disponibilă în cadrul apelului de proiecte, o unitate de învățământ nu poate solicita mai mult de 300.000 de euro pentru un proiect, indiferent de numărul de elevi. Spre exemplu, unei unități de învățământ eligibile, cu 90 de elevi din ciclul gimnazial, care se află într-o zonă cu marginalizare medie, îi corespunde un cost disponibil/elev de 1800 euro. Astfel, unitatea de învățământ poate solicita un grant de maximum 162.000 de euro (90×1.800, rezultă 162.000 de euro).
Cererile de finanțare pot fi depuse până pe 31 iulie
Apelul vizează unitățile de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii (PTș), eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS – Runda a II-a (seria a III-a), care pot aplica în nume propriu sau prin intermediul autorităților publice locale în vederea creșterii accesului și participării grupurilor dezavantajate la educație și pentru consolidarea competențelor, pentru educație remedială și pentru accelerarea învățării. “Cererea de finanțare se va depune exclusiv online, prin platforma web dedicată disponibilă, până la data de 31 iulie 2024. Platforma va fi accesibilă pentru depunerea proiectelor începând cu data de 9 iulie. Unitățile de învățământ care au primit finanțare în runda I și runda a II-a (seria I și seria II PNRAS) nu sunt eligibile pentru acest apel. De asemenea, unitățile de învățământ care au în ciclul gimnazial sub 50 de elevi și care nu au obținut finanțare în cadrul apelului PNRAS școli Mici, dar se regăsesc în Anexa 17, sunt eligibile pentru prezentul apel”, a transmis Ministerul Educației.
Pe ce crterii au fost selectate? Oare tot pileeee!!!
Lasati – o mai moale cu meditatiile la mate si romana cu elevii de la clase incepand cu cla$a 5a si atunci se va reduce abandonul