spot_img
17 C
Vaslui
22-sept.-2024
spot_img

“Comedie pe întuneric” – premiera care închide stagiunea la Teatrul “V. I. Popa” din Bârlad

- Advertisement -

NOUTATE… Închiderea stagiunii Teatrului “V.I. Popa” din Bârlad este marcatã de o premierã foarte interesantã. O regizoare din Târgu Mures, Crista Bilciu, pune în scenã o interesantã comedie a lui Peter Shaffer: “Comedie pe întuneric”. În rolul principal este distribuit actorul Sorin Ghiorghe, care a început sã fie distribuit din ce în ce mai des în roluri importante, dovada cã este un foarte talentat actor. Premiera are loc pe 13 iunie, la orele 18.30, la Teatrul “V.I. Popa” din Bârlad. Piesa “Comedie pe întuneric” este o savuroasã comedie de situatie, care ne reaminteste cu originalitate cã suntem supusi neprevãzutului. O simplã panã de curent genereazã un lant de surprize, ce amplificã umorul englezesc, conturând o farsã modernã.

Premiera piesei “Comedie pe întuneric” va avea loc sâmbãtã, 13 iunie, de la ora 18.30, în sala mare a teatrului bârlãdean. Distributia este urmãtoarea: Sorin Ghiorghe, Oana Pavalache, Cãtãlina Rusu, Marcel Anghel, Cristian Todicã, Irina Grãjdeanu, Alexandru Savu. Regia este asiguratã de Crista Bilciu, iar scenografia de Sandu Maftei. Crista Bilciu s-a nãscut la 19 iulie 1978, la Târgu-Mures. Aici a absolvit Facultatea de Stiinte si Litere a Universitãtii “Petru Maior”, sectia Românã-Englezã si are masterat în Istoria criticii literare si în Managementul proiectelor. De asemenea, are o licentã în Regie de Teatru (obtinutã tot la Târgu-Mures). A studiat si Regie Film. “În adolescentã, eram extrem de nefericitã, nu mã puteam nicicum integra printre oameni, nu întelegeam lumea în care trãiam, nu puteam pãrãsi lumea din interiorul meu. Acum stiu cã a face artã înseamnã a adãuga lumea ta la realitate. Atunci când scriu, atunci când fac teatru sau pictez, e o invitatie: vã dãruiesc o tarã nouã prin care sã vã plimbati: eu”, se confeseazã Crista Bilciu spectatorilor.

“Comedie pe întuneric”- umor si realitate!

Brindsley, un sculptor tânãr si sãrac, împreunã cu logodnica lui nouã, Carol, asteaptã vizita unui miliardar excentric, care ar putea sã îi cumpere o lucrare. De asemenea, asteaptã vizita viitorului socru, colonelul. Pentru asta, cei doi “furã” pânã a doua zi mobilierul vecinului lor, Harold, proprietarul unui magazin de antichitãti, pentru a face impresie bunã asupra miliardarului si tatãlui-colonel. Deodatã, are loc o panã de curent si apoi întregul spectacol se petrece în beznã. Apare vecina lui Brindsley, fatã bãtrânã, cãreia îi e fricã de întuneric si profitã de ocazie pentru a bea pe ascuns. Apare si fosta iubitã a lui Brindsley, care nu stie cã a fost înlocuitã cu alta. Apoi, apar Colonelul si Harold, proprietarul mobilierului, asa cã Brindsley trebuie sã punã la loc, pe ascuns, toate obiectele. La un moment dat, vine electricianul, care este confundat cu miliardarul, iar miliardarul, când apare la final, cade nevãzut într-o trapã, chiar înainte de a se aprinde din nou lumina. Sursa de umor este cã, atunci când se ia lumina, pe scenã e luminã plinã, iar de câte ori se reparã, pe scenã e beznã. Pe întuneric, toate personajele se transformã si îsi aratã adevãrata fatã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.