Vultureștiul are șansa să fie condus de cel mai tânãr primar din județ

La doar 32 de ani, Ionuț Șorea poate fi soluția ideală pentru comuna Vulturești

SINCER… La doar 32 de ani si fãrã o carierã politicã în spate, Ionut Șorea a decis sã se înscrie în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al comunei Vulturesti. Absolvent al Facultãtii de Mecanicã si al unor studii postuniversitare de masterat, tânãrul din Buhãesti stie cum poate dezvolta comuna si cum aceasta se poate transforma într-o zonã în care sã ai toate conditiile ca si la oras. Vrea ca tinerii sã-si doreascã sã nu mai plece din sat si sã aibã posibilitatea sã munceascã, iar veniturile sã fie suficiente pentru ca nimeni sã nu mai fie nevoit sã meargã în strãinãtate pentru un trai mai bun. „Sunt multe posibilitãti de atragere de fonduri europene astfel încât proiecte precum aductiuni de apã potabilã, canalizare, drumuri asfaltate si gaze naturale sã fie o normalitate si sarcina de serviciu pentru viitorul primar. Nu trebuie sã ne batem cu pumnul în piept cã am fãcut un kilometru de asfalt, fiindcã asta trebuie sã facã un primar gospodar, plãtit cu o leafã foarte mare. Laudã meritã cei care fac pentru comunitãtilor lor, cu adevãrat proiecte cum ar fi atragerea de investitii si crearea unor locuri de muncã bine plãtite sau sã mute din Europa vreo fabricã care sã schimbe total fata comunei, cum s-a întâmplat în Ardeal”, spune Ionut Sorea. De asemenea, pentru a-si duce la bun sfârsit planul sãu si sã-si respecte promisiunile fãcute acum în fata cetãtenilor, Sorea si-a chemat alãturi o echipã de oameni gospodari, adevãrate modele de respect si bun simt, îndrumati de profesorul Daniel Cãtãlin Cãrãusu.

Pentru comuna Vulturesti, alegerile de pe 27 septembrie reprezintã momentul zero, când comunitatea poate intra pe un drum al normalitãtii si al bunului simt. Fãrã primar si viceprimar suspendati de ANI, doar cu cãrtile pe fatã, Vulturestiul se poate dezvolta real, iar proiecte precum gazul, apa si canalizarea sau modernizarea drumurilor sã fie o normalitate, nu o sursã de îmbogãtire pentru cei din administratie. Iatã gândurile cu care s-a înscris în cursa electoralã, inginerul Ionut Sorea, omul cel mai apreciat si respectat de tinerii din comunã. Acesta spune cã a decis sã se înscrie în bãtãlia electoralã la îndemnul consãtenilor sãi. „Nu am fãcut pânã acum, niciun fel de politicã. Mai mult, nici nu mi-a plãcut lucrul acesta. Acum, am ales sã mã înscriu în lupta electoralã la îndemnul consãtenilor mei. Mi-au cerut sã candidez si sã fac ceva si pentru comunitatea noastrã. Am acceptat mai ales cã stiu cã se poate. Sunt multe fonduri europene ce se pot accesa, dar important este sã vrei sã faci lucrul acesta si sã gândesti proiecte bune. Cu ajutorul banilor europeni poti avea, în comuna Vulturesti, drumuri asfaltate, atât comunale cât si sãtesti, retea de apã si canalizare si gaze naturale. Nu sunt investitii imposibil de realizat. De fapt, toate aceste utilitãti sunt o normalitate a secolului în care trãim. Vom vedea, dupã 27 septembrie, ce se va întâmpla si, dacã oamenii îmi vor acorda votul lor, eu sper sã nu-i dezamãgesc”, spune Ionut Șorea. De asemenea, candidatul liberal vine în fata alegãtorilor cu un plan de dezvoltare al comunei care rãspunde la nevoile Vulturestiului. Astfel, pentru satul Buhãesti, Sorea propune achizitionarea unui microbuz pentru transportul din localitate si pânã la drumul national, pentru a evita pirateria. „Nu este normal ca oamenii sã plãteascã si 50 de lei pentru un drum de maxim 10 kilometri. Si nu este singura problemã cu care se confruntã Buhãestiul. Aici este nevoie de un cabinet medical nou, dotat cu aparaturã modernã, pentru servicii medicale de calitate. În ceea ce priveste infrastructura rutierã, la Buhãesti este nevoie de asfaltarea de urgentã a drumului cãtre bisericã”, spune Ionut Sorea. Acesta mai propune construirea unui centru after-school la Vulturesti si în toate satele componente, aductiune de apã si canalizare, reabilitarea de santuri si podete si asfaltarea arterelor secundare.

Gazul metan, promisiunea lui Ionut pentru Vulturesti

Familiarizat cu proiectele europene, Ionut Sorea are de gând sã implementeze proiecte de anvergurã care sã acopere nevoile întregii comune. „Pe lângã aceste proiecte mici, ce tin de fiecare localitate în parte, vom face demersurile pentru începerea lucrãrilor la aductiunea de gaz si vom racorda fiecare locuintã la reteaua de gaze naturale. O altã problemã ce trebuie rezolvatã de urgentã este cea legatã de gunoiul menajer. Eu si echipa mea considerãm cã nu este normal ca cetãtenii sã plãteascã serviciul de colectare a gunoiului fãrã sã beneficieze, în mod real, de acest serviciu. De asemenea, propun trasnparentã în cadrul Primãriei Vulturesti. De aceea, sedintele Consiliului Local vor fi filmate si hotãrârile luate în acest for vor fi publicate pe site-ul primãriei si la avizier. Dorim sã implementãm un sistem de informare corect al cetãtenilor si vom organiza permanent sesiuni de consultare pe temele de interes ale comunei. Pentru oamenii din comunã care doresc sã acceseze fonduri europene, propun înfiintarea unui serviciu, în cadrul primãriei, în vederea scrierii si implementãrii de proiecte europene”, spune Ionut Șorea. Candidatul liberal mai propune sprijin financiar si pentru sustinerea echipei de fotbal, dar si pentru alte sporturi de echipã. Plus cã, spune Sorea, terenul sintetic din comunã va putea fi utilizat si pentru alte sporturi si va fi pus, gratuit, la dispozitia elevilor. Acesta mai doreste sã construiascã un astfel de teren si în satul Buhãesti. „Dorim sã acordãm burse si mai mari elevilor cu rezultate foate bune la învãtãturã si ne vom implica în dezvoltarea bibliotecilor din comunã. De asemenea, este de datoria noastrã sã sprijinim activitãtile culturale si vom acorda sprijin permanent bisericilor. Si nu în ultimul rând, avem în vedere depunerea unui proiect pentru amenajarea, în comunã, a unor zone de agrement dar si constructia unui strand de care sã beneficieze toatã lumea”, a mai completat candidatul liberal, Ionut Șorea.

Șorea îi roagã pe sãtenii din Vulturesti sã analizeze si posibilitatea aducerii la primãrie a unui tânãr 

ÎNDEMN… Chiar dacã pentru unii ar pãrea prea tânãr pentru fotoliul de primar, în alte zone ale tãrii, colegii de-ai sãi de generatie au demonstrat cã sunt solutii viabile pentru comunitãtile pe care le conduc. De aceea, Ionut Șorea îi roagã pe consãtenii din comuna Vulturesti sã le ofere o sansã si tinerilor instruiti cu viziuni europene. „Este timpul ca alegãtorii sã acorde o sansã si celor tineri pentru ca aceastã categorie de vârstã sã demonstreze ce poate, dar mai ales cã pot transforma localitãtile lor, în zone perfect integrate în rigorile Uniunii Europene. Spun asta, cã încã mai trãim cu vechile sechele ale comunismului, în care raportãrile umflate, realizãrile pompoase sau servilismul erau virtuti. Noi trebuie sã administrãm comunitatea în spiritului adevãrului, al normalitãtii, fãrã coruptie si echitabil pentru toate cotegoriile sociale. Trebuie sã se termine cu sintagma de oamenii primarului si restul lumii. Primãria trebuie deschisã pentru toti locuitorii din comunã, iar proiectele mari de dezvoltare sã fie fãcute si cu consultarea tuturor. Pentru aceasta avem nevoie ca tânãara generatie sã iasã la vot si sã punã stampila pe cine cred ei cã au cel mai bun program pentru Vulturesti. Stiu cã sunt unii sceptici si spun cã nu vor iesi sã voteze pentru cã, în opinia lor, oricum nimic nu se va schimba. Lor mã adresez si le spun cã se poate produce schimbare, iar puterea, pe 27 septembrie, este în mâna lor”, mai spune Ionut Șorea.

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, COMANDAT DE PNL VASLUI SI REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL. COD MANDATAR: 21200012.