Un colonel a murit rãpus de frig, câinele sãu i-a stat la cãpãtâi, iar un om al strãzii a ajuns degerat la spital!

Gerul nãprasnic face noi victime!

TRIBUTUL IADULUI ALB Judetul Vaslui a dat si el, ieri, tributul vicolului si gerului abãtut peste tarã. Un colonel în rezervã, bârlãdean respectat, a murit în urma unui accident stupid, iar un om al strãzii, din comuna Vinderei, a fost adus la spital cu degerãturi la picioare si mâni, mai mult mort decât viu. Colonelul în rezervã Dumitru Comisescu a avut, la cãpãtâi, un prieten credincios. Câinele mamei sale din Deleni l-a pãzit întreaga noapte si nici dupã ce cazul a fost preluat de politisti acesta nu a plecat de lângã stãpânul sãu. Gabriel Stirbu, de 52 de ani, un cetãtean fãrã acte de identitate din Focsani, pripãsit în comuna Vinderei, a fost salvat ieri de primarul comunei, Ionut Ghiur, care l-a adus la spitalul din Bârlad înghetat bocnã, având degerãturi la mâini si picioare precum si hipotermie. A fost internat în stare gravã, cu risc ridicat de infarct.

Cazul mortii colonelului în rezervã Duumitru Comisescu, din Bârlad, ne dovedeste, dacã mai era ceva de dovedit, cã un câine poate fi cel mai credincios prieten al omului si, asa cum spun unii, „mai om” decât multi dintre semenii nostri. Un astfel de exemplu este cel al câinelui familiei Comisescu din Delenii de Jos, comuna Deleni. Luni, stãpânul câinelui, colonelul (r) Dumitru Comisescu, a mers în vizitã la rude si apoi s-a oprit la o crâsmã din sat. Dupã ce s-a ametit bine, povestesc câtiva sãteni, bãrbatul a plecat spre casã. Ajuns în pragul locuintei mamei sale, acesta s-a împiedicat si a cãzut. Se pare cã s-a lovit puternic de treptele de beton si, ametit de aburii alcoolului, nu a reusit sã se mai ridice. A rãmas cãzut la pãmânt si gerul noptii si-a spus cuvântul: n-a mai avut nicio sansã. Ieri dimineatã a fost gãsit mort de o vecinã care a a sunat la 112. La fata locului a ajuns o ambulantã, dar medicii nu au reusit decât sã constate decesul. Cazul a fost apoi preluat de politistii criminalisti care au deschis un dosar în care se fac cercetãri pentru moarte suspectã.

Dragoste neconditionatã: a stat în frig lângã stãpân!

În tot acest timp, colonelul Comisescu a avut un paznic credincios. Câinele mamei sale i-a stat alãturi si nici mãcar atunci când au venit politistii, pentru a face cercetãri la fata locului, nu s-a desprins de lângã stãpân. „Aici a stat câinele toatã noaptea. Dimineatã tot lângã stãpân l-am gãsit si nici dupã atâta timp nu s-a dat plecat. Pãcat si de stãpânul lui. Era un om bun, gopodar, dar anturajul l-a adus aici. Din câte îl cunosc eu, nici nu era un împãtimit al alcoolului”, povesteste Dumitru Didel. Dumitru Comisescu s-a nãscut în 1951 la Vaslui, comuna Deleni. A absolvit Scoala Militarã de ofiteri de artilerie „Ioan Vodã” din Sibiu, promotia 1974 si, în 1986, Academia de Înalte Studii Militare Bucuresti. În perioada 1986 – 2001 a lucrat la UM 01458 Artilerie Mixtã din Bârlad de unde a trecut în rezervã cu grad de colonel. Este tatãl unui bãiat, medic veterinar în judetul Suceava. Despre el, cei care l-au cunoscut spun cã era un om echilibrat si familist. Fostii colegi de arme, ofiteri în rezervã, sunt bulversati de moartea colonelului Dumitru Comisescu si transmit familiei îndurerate sincere condoleante.

Om al strãzii, înghetat bocnã în comuna Vinderei, salvat de primar

Primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur, a salvat ieri, in extremis, un om fãrã adãpost, fãrã acte de identitate si fãrã niciun venit. Gabriel Stirbu, de 52 de ani, cunoscut în satul Viderei ca om al strãzii din Focsani, care se pripãsise în casa fostului viceprimar al comunei din perioada 1996-2000, Stefan Adrian Nicoarã, a fost la un pas sã moarã de frig. Cel la care a stat acolo, Adrian Nicoarã, a murit acum douã sãptãmâni si Gabriel Stirbu a rãmas în casa lui, fãrã absolut nimic: nici lemne, nici mâncare, nici bani. Ieri dimneatã s-a dus, aproape târâs, la medicul de familie din comuna Vinderei, care l-a consultat, desi nu are niciun act de identitate si a vãzut cã era degerat la mâni si picioare si era în soc hipotermic. A fost chemat primarul Ghiur la cabinetul medical, pentru cã cetãteanul, neavând acte, era o mare problemã la internarea acestuia la spital. „Am chemat ambulanta si l-am dus la spitalul din Bârlad, iar între timp am cerut domnului primar al Bârladului, Dumitru Boros, sã îl primeascã, dupã iesirea de la spital, la Centrul pentru Persoanele fãrã Adãpost din Bârad. Când se va încãlzi, vom vedea ce solutie gãsim pentru a-i scoate acte de identitate. Nu puteam sã-l lãsãm sã moarã de frig. Oricum, starea lui este destul de gravã, dupã cum ne-au spus medicii de la spital. Are degerãturi la mâini si picioare, hipotermie si risc ridicat de infarct”, ne-a spus primarul comunei Vinderei, Ionut Ghiur.