Un chirurg husean salveazã vieti la Buzãu!

REVERENTÃ… Sunt multi huseni care fac lucruri extraordinare în profesiile lor, însã, cum vestile bune circulã mai greu decât cele rele, despre ei se vorbeste mult prea putin. Recent, mesajul de multumire al unei bunicute, adresat echipei medicale de la Spitalul Judetean de Urgentã Buzãu, dupã ce aceasta i-a salvat viata, a produs emotie si la Husi, iar motivul este acela cã asa s-a aflat cã medicul care a condus acea echipã operatorie este un fiul al „orasului dintre vii”, ajuns chirurg de prestigiu. Este vorba despre Dr. Cãtãlin Bostan, medic primar, specialist în chirurgie generalã si chirurgie laparoscopicã, din cadrul SJU Buzãu. Contextul a fãcut ca fostii colegi de clasã ai Doctorului Bostan sã rememoreze anii de scoalã, mai ales cã din acea clasã a Liceului „Cuza Vodã” Husi au fãcut parte si alti fii ai orasului, care fac cinste locurilor natale, precum medicul neurolog, Cãtãlin Blãnaru, de la SJU Suceava. „Nu pot decât sã simt bucurie si mândrie când îmi vãd colegii cã au ajuns atât de sus si reusesc sã facã atâta bine, în profesiile lor”, a spus economistul Adrian Alexa, fost coleg de clasã cu Dr. Cãtãlin Bostan.

Mesajul emotionant, pe care o bãtrânicã din judetul Buzãu, alãturi de familia ei, l-au adresat public echipei medicale din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Buzãu, a produs reactii si la Husi. A fost o surprizã pentru multi sã afle cã, cel care a condus echipa medicalã si a salvat viata acelei femei, este husean. Dr. Cãtãlin Bostan, în vârstã de 50 de ani, medic primar si specialist în chirurgie generalã si laparoscopicã, s-a nãscut în „orasul dintre vii”. A urmat scoala primarã la Scoala nr. 1, „Mihail Sadoveanu”, apoi a fãcut liceul la „Cuza Vodã”, profilul „Matematicã-Fizicã”, la clasa reputatului profesor de Matematicã, Ioan Bãbîi. A fost în aceeasi clasã cu Cãtãlin Blãnaru, care, de asemenea, avea sã ajungã un medic neurochirurg de succes, cu rezultate de exceptie în carierã.

Fostii elevii ai învãtãmântului husean, profesionisti de succes, despre care cei de acasã stiu prea putin!

„Am fost foarte bucuros si mândru, când am vãzut cã fostul meu coleg de clasã, Cãtãlin Bostan, se bucurã de aprecierea si recunostinta pacientilor sãi. Împreunã am fãcut scoala primarã sub îndrumarea învãtãtorilor Pamfil, la Scoala „Mihail Sadoveanu”, iar apoi, la gimnaziu, l-am avut diriginte pe profesorul de Geografie, Georgel Toncu. Am fost o clasã bunã, unitã. Ne-am împrietenit si asa am rãmas. Aproape toti colegii s-au realizat. De exemplu, un alt coleg cu care ne mândrim este Dãnut Moraru, cel care a lucrat ani la rând la Microsoft, în America; Laurentiu Tudosie, care face parte din echipa centralã ce conduce Banca Românã de Dezvoltare.

Holicov Odile este medic în Grecia sau colega Moisanu (Moisei) Iolanda este un excelent rofesor de Matematicã la Scoala „Mihail Sadoveanu”. Si exemplele pot continua, dar trebuie sã stau în fatã cu fotografia clasei noastre, ca sã-mi reamintesc. Pe atunci, o clasã avea aproape 40 de copii”, povesteste huseanul Adrian Alexa, fost coleg de clasã cu Dr. Cãtãlin Bostan.

Dr. Cãtãlin Bostan, fost elev al celor mai buni profesori pe care i-a avut vreodatã Husul!

Despre Cãtãlin Bostan am doar amintiri frumoase! Era mereu printre cei mai buni din clasã si nu ne mirã deloc, pe noi, colegii, faptul cã a ajuns un medic chirurg foarte bun. Era o fire sportivã, iar în echipa noastrã de fotbal era tot printre cei mai buni. Îmi amintesc faptul cã era foarte prietenos si sãrea în ajutorul oricui avea nevoie. Stiu cã mama sa era asistentã medicalã la Spitalul Husi. La liceu a continuat sã învete foarte bine. Era atunci si o generatie de profesori minunati, unici, care inspirau copiii. De exemplu, am fãcut Fizica cu prof. Nicolau Constantin, Matematica cu domnul Bãbîi. Doamna Eugenia Vornicu ne-a predat Istoria, iar domnul Popenco Mircea, Geografia. Am avut-o la Francezã pe doamna profesoarã Selaru, iar Româna am fãcut-o cu domnul profesor Vasile Cãrãusu. Chimia si Educatia Fizicã am fãcut-o cu sotii Vrabie, doamna Veronica si domnul Iulian, niste oameni minunati cu totii. Sã nu uit de Bilogie, cãci am fãcut cu domnul Marola, un alt profesor de exceptie. Cumva si acesti profesori ne-au format, ne-am mobilizat sã ne dorim sã facem lucruri care sã conteze. În concluzie, pot sã spun cã sunt multi cei care ne fac cinste orasului, dar care nu prea ies în fatã, desi ar merita, pentru tot ceea ce fac. Bravo lor si mult succes în continuare. Doar asa, prin ei, vom auzi în continuare vorbindu-se frumos de orãselul nostru”, a spus economistul husean, Adrian Alexa, fost coleg de clasã cu Dr. Cãtãlin Bostan.