Uite cu cine vrea sã facã Viorel Cataramã partid la Vaslui!

INCREDIBIL… Conferintã de presã nãucitoare, ieri, la Vaslui, tinutã de un fost primar comunal, care spune cã este trimis de Viorel Cataramã sã punã pe picioare organizatia judeteanã a Dreptei Liberale, o formatiune politicã nouã, care are ca simbol câteva cercuri, ca la o celebrã marcã auto (numai cã, în acest caz, sunt doar trei cercuri!). Florinel Bleoju, fostul primar al comunei Bogdãnita, spune cã a mers personal la Cataramã si i-a arãtat poza fiicei sale, care are doar 7 anisori, cucerindu-l cu ideea de a face un partid pentru generatiile care vor urma. Numai cã Bleoju ar fi intrat într-un soi de conflict cu un alt bârlãdean, ca si el, Alexandru Curelaru, fost consilier judetean liberal. Cel din urmã anuntase cã a primit girul de la fondatorul DL pentru a pregãti organizatia judeteanã, fiind contrazis tocmai de cãtre Florinel Bleoju. “Am mers la dl. Cataramã, care mi-a spus sã mã ocup de organizarea partidului la Vaslui, cu tot ce înseamnã organizatii. Domnul presedinte are o vorbã: cine munceste si trage pentru partid, primeste functie de conducere, cei care stau ca parazitii în partid se exclud singuri”, spune cel care se autointituleazã presedinte interimar al DL.

“Am fost la dl. presedinte Cataramã, iar acesta mi-a spus, textual: “Te duci la Vaslui si te ocupi de pregãtirea organizatiilor comunale, orãsenesti si municipale. Punct!”. Nu am primit vreo hârtie, decât o împuternicire sã pun pe picioare organizatia municipalã din Vaslui, alãturi de colegii mei de la Bârlad sau Husi. Nici nu aveam cum sã primim alte hârtii, pentru cã documentele de înfiintare ale partidului, cele oficiale, vor veni cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri, dupã cum am fost informat. De altfel, când sunt sunat de la Bucuresti sunt apelat cu “Bunã ziua, domnule presedinte”. Asa cã nu vãd ce alte discutii pot exista pe acest subiect”, spune Bleoju. Fostul primar de Bogdãnita spune cã are un mod de a atrage membri de partid mai putin obisnuit.

“Vreau sã discut cu membrii de partid? Intru pe Facebook si gata, decât sã mã duc la o televiziune din Bârlad cu 10 telespectatori!”

“Lucrez pe Facebook. Sã trãiti frumos!”, este mesajul proaspãtului presedinte al Dreptei Liberale. “Nu mã duc la o televiziune din Bârlad, care are doar 10 spectatori, când vreau sã spun ceva intru pe Facebook, mã vãd o multime de oameni. Postez pe Facebook ce vreau, mã urmãresc oamenii, am zeci de mii de prieteni. Am douã adrese, una este plinã, peste 5.000 de membri, a doua este si ea aproape plinã, încã 4.000 de membri, plus cã intru pe toate grupurile din tarã, din diaspora. Nu am probleme. Mie îmi tiuie telefonul în permanentã, primesc mesaje aproape non-stop. Pun partidul pe picioare la Vaslui”, spune noul presedinte al lui Cataramã, cu un discurs halucinant. Recunoaste cã nu are o functie oficialã primitã de la Bucuresti, ci doar o împuternicire verbalã de la Cataramã, sã punã “organizatia judeteanã Vaslui pe picioare”. Florinel Bleoju spune cã desi fostul consilier judetean Alex Curelaru a avut o hârtie de la Bucuresti sã se ocupe de organizatia judeteanã, el s-a ocupat si a mers în toate comunele si orasele, pentru cã “sunt oameni care nu fac nimic, doar vor sã blocheze înfiintarea acestui partid la Vaslui, mânati de persoane care au fost ca o ciumã pentru judet si care au fugit la Iasi, de teamã sã nu fie luati la întrebãri”. “Sunt presiuni care se fac asupra mea, sã nu mã mai ocup de politicã, sã nu pun pe picioare aceastã organizatie judeteanã, chiar si ciuma care a condus judetul Vaslui s-a implicat împotriva mea. Nu-mi este fricã de nimeni, decât de Dumnezeu. De 2 sãptãmâni, bat comunele judetului si am raportat la Bucuresti rezultatele avute, sper sã strâng în jur de 10.000 de semnãturi pentru Dreapta Liberalã, imediat ce partidul este înscris oficial la Bucuresti”, mai spune, în plinã vervã, fostul primar de la Bogdãnita. Printre ideile pe care Bleoju le propagã ca fiind ale lui Cataramã se numãrã propunerea ca toti cei de la 416 sã fie pusi la treabã, pentru tot felul de firme care vin prin localitãtile judetului (“sã nu se teamã cei de la 416, nu-si vor pierde veniturile”), plus ideea ca pensiile speciale sã fie eliminate. “Eu cred cã avem o sansã, suntem prezenti pe Facebook în toate grupurile. De oriunde din tarã, din Europa, în fiecare secundã se înscrie cineva la Bucuresti, acesta este adevãrul”, mai spune presedintele interimar al DL Vaslui.

Vã mai amintiti de Florinel Bleoju?

Supãrat de modul în care s-au desfãsurat alegerile locale în comuna Bogdãnita si mai ales de rezultatele finale, în vara anului 2016, fostul primar Florinel Bleoju a decis sã protesteze într-un mod neasteptat. Dupã ce a depus plângeri la toate institutiile statului, inclusiv politie si DNA, Bleoju a pornit, pe jos, de la Vaslui, pânã la Bârlad. Acesta a spus cã dupã ce va finaliza protestul, avea de gând sã înceapã un altul, extrem de dur, greva foamei. “S-au gãsit bani pentru plata oamenilor la alegeri, dar nu sunt bani pentru copii bolnavi de prin spitale sau pentru alte lucruri importante. Eu nu am pierdut alegerile anul acesta pentru cã voturile obtinute de mine sunt voturi curate si nu au fost cumpãrate”, spunea Florinel Bleoju.