Tudor Polak, de la Ministerul Muncii la Primãria Vaslui: „avem nevoie de un oras care sã ne ofere sigurantã financiarã”

VIITOR… Sã renunti la un post bine plãtit, în Guvernul României, pentru a o lua de la zero, într-un oras micut, cu numeroase probleme, îti trebuie o dozã foarte mare de curaj. Tudor Polak, candidatul PNL la functia de primar al municipiului Vaslui, nu a stat prea mult pe gânduri când a fost propus de colegii sãi si si-a asumat candidatura pentru cã, asemenea tuturor vasluienilor, îsi doreste sã-si creascã copiii într-un oras care sã le ofere toate conditiile de dezvoltare, asa cum se întâmplã în orasele din vestul tãrii. „Pozitia geograficã a municipiului nostru, la întretãierea drumurilor cãtre lasi, Bacãu si Roman, oamenii gospodari si dornici sã munceascã, constituie un mediu prielnic pentru antreprenori. Dacã administratia localã vine în întâmpinarea acestora, creînd o serie de facilitãti pentru mediul de afaceri, Vasluiul poate deveni o zonã atractivã pentru investitori”, a declarat Tudor Polak, candidatul PNL la functia de primar al municipiului Vaslui.

Ca secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, acesta a conturat mãsurile necesare si aplicate nevoilor românilor în contextul epidemiologic pe care îl traversãm de câteva luni. „Pânã în prezent, peste un milion de români au beneficiat de somaj tehnic, sprijin care a permis mentinerea contractelor de muncã într-o perioadã în care activitatea celor mai multi angajatori din România a fost complet suspendatã. De asemenea, prin colaborarea constantã cu Inspectia Muncii, am dispus controale pentru a descuraja si limita fenomenul muncii nedeclarate si a ne asigura cã angajatii îsi desfãsoarã activitatea în conditii optime de muncã, fãrã a le fi afectatã siguranta si sãnãtatea. Am încercat, în toatã aceastã perioadã, sã ajut românii sã depãseascã cât mai bine criza medicalã cu care ne confruntãm, prin solutii rapide, consistente si stabile. Am contribuit, cu mãsuri de sprijin pentru agajatori si angajati, la Planul de Relansare Economicã, facilitând angajarea categoriilor vulnerabile (tineri absolventi, persoane cu vârste de peste 50 de ani, persoane revenite din strãinãtate), dar si acelor care si-au pierdut locurile de muncã în perioada pandemiei din cauza suspendãrii activitãtii! Totodatã, am propus oferirea unui suport financiar si pentru angajatorii care îsi reîncep activitatea cu angajati care au beneficiat de mãsura somajului tehnic”, a explicat Tudor Polak.

Iatã cum poate deveni Bazarul un incubator de afaceri

Profitând de experienta acumulatã în Ministerul Muncii, tânãrul liberal a inclus în proiectul sãu politic un set de mãsuri care pot transforma Vasluiul într-un oras în care se pot face investitii durabile si sustenabile. Primele mãsuri îi vizeazã pe oamenii de afaceri, care vor putea beneficia de terenuri concesionate si scutiri de taxe si impozite, dacã creeazã mai mult de 50 de locuri de muncã. Pentru a veni în sprijinul investitorilor, propune dezvoltarea mijloacelor de transport în comun, astfel încât noile unitãti de productie sã fie racordate la aceasta. „Avem nevoie de un parc industrial, finantat din bugetul local. Din punctul meu de vedere, se poate transforma partial Bazarul într-un incubator de afaceri, unde firmele cu sediul social în muncipiul Vaslui, care au minimum 5 angajati, pot solicita spatiul necesar fãrã a plãti chirie timp de 2 ani. Nu în ultimul rând, se impune pregãtirea fortei de muncã prin dezvoltarea învãtãmântului dual, în unitãtile scolare din municipiul Vaslui. Investitia în scoli de meserii va pregãti tinerii care îsi doresc acest traseu profesional, urmând ca acestia sã aibã locuri de muncã si transport asigurate, fãrã a fi nevoie sã pãrãseascã orasul”, a explicat Tudor Polak, candidatul PNL la functia de primar al municipiului Vaslui.

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI. COD MANDATAR: 21200012.