Tudor Polak, candidatul PNL la Primãria Vaslui, în direct cu cititorii Vremea Nouã (VIDEO)

ALEGERI… Tudor Polak, candidatul PNL la Primãria Vaslui, a participat ieri la prima emisiune live a ziarului Vremea Nouã. Tânãrul liberal a povestit în direct experienta acestei campanii electorale, cum a fost interactiunea cu vasluienii, dar si ce sanse crede cã are sã-l învingã pe actualul edil. De asemenea, acesta a rãspuns întrebãrilor transmise de cititorii Vremea Nouã, întrebãri precum <ați promis cã veti tãia pensiile speciale și cã veti mãri pensiile si alocațiile. Când se se va întâmpla acest lucru?> sau <FC Vaslui a fost brandul Vasluiului. Acum e doar o amintire. Cum veți revitaliza echipa?>

Câteva dintre declaratiile liberalului Tudor Polak la Vremea Nouã Live:

– Candidez pentru cã eu cred cã în municipiul Vaslui se poate mai mult si, când spun asta, mã refer la anumite directii pe care ar fi trebuit sã le urmeze orasul. Nu a fãcut nimic pentru a crea un cadru propice investitiilor si atragerii de investitori, tocmai de aceea toti tinerii care pleacã din oras, ca sã-si continue studiile, nu se mai întorc. Existã riscul ca peste 10 ani sã fie un oras frumos, însã investitiile sã se deterioreze si sã devinã un oras depopulat, fãrã viitor.

Nu scrie în fisa postului de primar sau a presedintelui de Consiliu Judetean cã trebuie sã atragã investitori sau investitii. Însã noi, cu totii, locuim aici. Eu am doi copii mici si îmi doresc ca ei sã locuiascã tot aici când îsi vor termina studiile. Atributiile sunt limitate, dar atât timp cât nu s-a fãcut nimic 30 ani…

– Suntem 120 mii de oameni pe listele permanente de votanti, dar nu stiu dacã mai locuiesc aici mai mult de 50 de mii de oameni. Dacã vom continua asa, din punct de vedere demografic este imposbil sã evoluãm.

– În ultimii patru-cini ani, municipiul Vaslui a avut excedent la sfârsitul fiecãrui exercitiu bugetar. Niciodatã executivul local nu si-a asumat aceastã problemã, invocând diverse motive.

– În ultimii 4-5 ani, nu s-au cheltuit vreo 30 milioane. Anul acesta a fost singurul an în care excedentul bugetar a rãmas în oras, în anii trecuti toti banii mergeau la centru. Municipiul Vaslui are cel mai mare buget de pânã acum datoritã guvernului liberal.

– Am evitat sã discut despre proiectele, realizãrile sau nerealizãrile contracandidatilor mei. Nu putem sã spunem cã domnul primar a avut o activitate slabã. Sunt puncte în care s-a prezentat deficitar, dar si puncte la care a excelat. Dacã vorbim despre deschidere, despre digitalizare, despre comunicare, despre zona de tineret, fluidizarea traficului, atragerea de investitori în oras, nu putem spune decât cã sunt practic neatinse.

– Avem un candidat care a anuntat cã participã la alegeri pentru ultima oarã, urmând ca apoi sã iasã la pensie. Sunt zone în Vaslui unde oamenii mi-au zis cã nu l-au mai vãzut de 6-7 ani. Vã dati seama, dacã nu l-au mai vãzut în ultimii 4 ani si îi vor mai acorda încredere pe 27 septembrie, înseamnã cã probabil îl vor mai vedea doar în scrisori si în pliante.

– Înainte de aceastã perioadã electoralã, ar fi fost oarecum ciudat sã mã plimb prin Vaslui si sã le spun vasluienilor cã existã posibilitatea ca la un moment dat eu sã ajung candidatul PNL. Din momentul în care am fost validat, am pus bazele proiectului meu – Vasluiul meritã un viitor – si am început sã ies în stradã sã vorbesc cu vasluienii, sã discut despre proiect si despre ce trebuie fãcut în municipiu. Nu am vrut sã mã duc în fata oamenilor cu promisiuni care sã nu aibã niciun fundament.

Mesaj pentru vasluieni: pe 27 septembrie, viitorul este în mâinile noastre. Depinde de noi sã avem un oras prosper si care sã genereze locuri de muncã si venituri.

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI. COD MANDATAR: 21200012.