Trei ministri PNL si-au luat angajamentul, la Husi, cã judetul Vaslui va avea sprijin guvernamental în urmãtorii patru ani

PROIECTE DE VIITOR… Pentru judetul Vaslui, urmãtorii patru ani vor fi decisivi. Pe data de 27 septembrie, vasluienii aleg dacã vor merge pe calea dezvoltãrii si a prosperitãtii sau vor plãti în continuare tribut politicii dictatã de „tãtuci” cu comportament de vãtafi. Vineri, la Husi, a avut loc o întâlnire extrem de interesantã între candidatii si actualii primari ai partidului National Liberal si trei ministri din guvernul Orban. Ministrul Mediului, Costel Alexe, cel al Dezvoltãrii Regionale, Ion Stefan si cel al Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, au explicat celor prezenti cât de importantã este dezvoltarea comunitãtilor cu ajutorul fondurilor guvernamentale si europene. Potrivit datelor oficiale, anual, din fiecare judet al Moldovei, pleacã în strãinãtate sau în altã regiune a tãrii între 2000 si 3000 de tineri, ceea ce înseamnã cã într-un viitor nu foarte îndepãrtat, aceastã regiune va fi atât de depopulatã încât investitiile fãcute nu vor mai avea adresabilitate. De aceea, unul dintre obiectivele Partidului National Lberal pentru urmãtorii patru eni este mentinerea si readucerea tinerilor acasã, prin investitii în infrastructurã, care automat vor genera noi locuri de muncã. „Ne asteaptã patru ani fãrã alegeri, patru ani în care nimeni nu ne va putea împiedica sã realizãm obiectivele pe care ni le-am propus. Judetul Vaslui, la fel ca toate judetele din Moldova, are nevoie de o infrastructurã rutierã bine pusã la punct, are nevoie de atragerea de fonduri pentru dezvoltarea retelelor de gaz, de apã, de canalizare. Singura sansã pentru dezvoltarea Moldovei o reprezintã Partidul National Liberal, am încredere cã împreunã vom reusi acest lucru”, le-a declarat ministrul Mediului celor prezenti la sedintã.

Ion Stefan, actualul ministru al Dezvoltãrii Regionale, i-a încurajat pe toti viitorii primari sã intensifice colaborarea cu Compania Nationalã de Investitii, în asa fel încât judetul nostru sã beneficieze de cât mai multe fonduri. „Guvernul liberal Ludovic Orban este alãturi de Moldova, are proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii, a retelelor de gaze, de apã, de canalizare etc. Stiu cã judetul Vaslui suferã foarte mult la capitolul investitii în drumuri locale. Vã aduc la cunostintã cã guvernul, prin programul de investitii „Reclãdim România”, ne-am asumat la nivel national reabilitarea a 20.000 km de drumuri locale si 7000 km de drum judetean. Asta înseamnã cã la finalul acestui exercitiu investitional, 72% din totalul de drumuri locale si judetene vor fi reabilitate si asfaltate. De asemenea, Ministerul Lucrãrilor Publice s-a angajat, prin acelasi program, la realizarea a 1450 de dispensare rurale si la reabilitarea a 25 de spitale judetene si 100 de spitale orãsenesti. Vã încurajez pe fiecare sã vã adresati Companiei Nationale de Investitii, pentru cã are o directie în acest sens, si anume sã aducem serviciile medicale cât mai aproape de cetãteni, acolo unde vã desfãsurati activitatea. Ministerul Lucrãrilor Publice este partenerul dumneavoastrã în tot ceea ce doriti sã realizati”.

În ultimii cinci ani, 2500 de oameni au murit în judetele Moldovei din cauza infrastructurii rutiere deplorabile

Cu sigurantã, dacã am face un top al judetelor cu cele mai multe drumuri de pãmânt, Vasluiul ar ocupa podiumul la nivel national. La fel de grav este cã nici drumurile judetene nu aratã mai bine, iar o mare parte din vinã apartine celor care au condus Consiliul Judetean Vaslui în ultimii ani. Costel Alexe, ministrul Mediului si actual candidat al Partidului National Liberal la functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, sperã ca începând cu 28 septembrie sã facã echipã cu Marius Arcãleanu, candidatul PNL la scaunul de presedinte al CJ Vaslui, pentru ca împreunã sã scoatã cele douã judete de sub jugul celor care le-au tinut în sãrãcie si subdezvoltare. „Am fost de curând la o dezbatere televizatã la care Lucian Romascanu (n.r. senator PSD) a declarat: <la cât a fãcut PSD pentru români, ar fi trebuit sã mai stea la guvernare 10 ani>. Din pãcate, asa s-a comportat PSD, cel putin în Moldova. Stiind cã au un bazin electoral si cã lumea oricum îi voteazã, de ce sã mai facã si ceva? Astãzi, însã, nu vreau sã vorbim despre ministere, ci despre decizia politicã. PSD a scãzut cinci procente în rândul electoratului din mediul rural, iar asta înseamnã cã românii au înteles si s-au sãturat pentru cã au simtit pe pielea lor ce a însemnat PSD, mai ales în zona Moldovei. Ei, când vorbesc despre infrastructurã, uitã cã doar în Moldova au avut loc în ultimii cinci ani 9000 de accidente, iar 2500 de persoane au murit în aceste accidente. Comisia Europeanã ne spune cã, dacã suprapunem harta accidentelor rutiere peste harta infrastructurii, vom vedea cã acolo unde infrastructura este precarã si accidentele au fost foarte multe. Noi trebuie sã prioritizãm problemele pe care le avem. Degeaba vom avea cãmine culturale sau centre de zi, dacã nu vom reusi sã legãm prin autostrãzi Moldova de vestul tãrii, pentru cã altfel vom ajunge sã avem tot ce ne trebuie, dar nu vom mai avea populatie. În fiecare an, din judetul Iasi pleacã 4.254 de tineri între 20 si 34 ani, adicã în fiecare an, peste granitã, pleacã o întreagã comunã. Sunt oameni tineri, determinati, care acolo unde merg, fie cã e Brasov, Bucuresti, Spania, Italia, Germania, dau toatã priceperea lor sã demonstreze ce pot sã facã. Singura sansã pentru dezvoltarea Moldovei o reprezintã Partidul National Liberal, am încredere cã împreunã vom reusi acest lucru”, a declarat ministrul Costel Alexe în fata candidatilor Partidului National Liberal din judetul Vaslui.

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, COMANDAT DE PNL VASLUI ȘI REALIZAT DE SC VREMEA NOUĂ SRL. COD MANDATAR:  21200012.