Trei membri PSD Bârlad se luptã pentru candidatura la functia de primar!

TREI DOAMNE...Cei trei membri PSD la fotoliul de primar al Bârladului, care vor intra în competitie pentru candidatura din alegerile locale!

CIN’ SÃ FIE?… Conferinta Municipalã a PSD Bârlad a hotãrât prin vot secret numele celor trei membri care continuã competiția internã pentru a fi desemnat candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Bârlad. Cei trei doritori sunt Roxana Miron Feraru, Dorin Apostu și Traian Petcu. Organizatia Municipalã a PSD Bârlad urmeazã sã facã un sondaj printre bârlãdeni pentru a stabili cu exactitate care este candidatul preferat, ce va reprezenta PSD, în lupta electoralã pentru functia de primar.

În cursã s-au înscris în jur de sapte membri dar joi, 17 ianuarie, la sediul PSD Bârlad, au fost votati doar trei. Acestia vor intra în cursa internã pentru fotoliul de primar al Bârladului, la alegerile locale din acest an. „În urma competitiei interne a unor candidati, în cea de a doua etapã au fost desemnati trei candidati din Organizatia PSD,dintre care urmeazã sã fie ales candidatul la functia de primar din alegerile locale. Cei trei sunt: Dorin Apostu, Traian Petcu si Roxana Miron Feraru. Pe data de 15 februarie, dupã o testare sociologicã, vom anunta care dintre ei va fi candidatul pentru primar si tot atunci vom anunta si lista candidatilor pentru CLM Bârlad”, a precizat deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad.

Trei viceprimari în competitie!

Cei trei candidati interni ai PSD Bârlad, dintre care în urma unui sondaj se va stabili candidatul pentru functia de primar, sunt sau au fost viceprimari: actual – Roxana Miron Feraru si fosti – Traian Petcu 2009-2013 si Dorin Apostu 2015-2016.

Traian Petcu a deținut si funcția de vicepresedinte al Autoritãtii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Petcu a fost dat afarã de cãtre premierul liberal Ludovic Orban. În prezent Dorin Apostu este consilier local si angajat al DAPPC Bârlad din cadrul Primãriei, iar Roxana Miron Feraru, este actualul viceprimar al Bârladului. Vã reamintim cã Traian Petcu este fiul fostului manager al spitalului bârlãdean, medicul Viorel Petcu, cel care a externalizat serviciile de spãlãtorie si hranã ale institutiei sanitare si care a fost un marcant membru PSD.

Roxana Miron Feraru este actualul viceprimar, care a fost aleasã în functie în urma unui scandal imens de trãdare al consilierului local liberal Cezar Toporas, cu acordul tacit al actualului primar Dumitru Boros, presedinte al PNL Bârlad! Si spunem acord tacit, deoarece Cezar Toporas este în continuare consilier liberal, nu a dat socotealã nimãnui pentru trãdare, el fiind si nasul de cununie al Roxanei Miron Feraru. De asemenea, este sotia consilierului judetean Ciprian Feraru, fost presedinte al PNL Bârlad, care a trãdat în 2014, prin vestita ordonantã a trãdãrilor politice datã de Victor Ponta. Si de atunci afacerile lui Ciprian Feraru si ale sotiei sale Roxana merg ca unse, cu largul concurs al Partidului Social Democrat, care a fost recunoscãtor familiei Feraru pentru cã s-au „alãturat” crezului lor politic.

Dintre cei trei viceprimari aflati în cursã Dorin Apostu este cel care are într-adevãr sansele cele mai mari sã fie candidatul PSD Bârlad, dacã se va tine cont de competentã! A fost un viceprimar mult mai activ decât Traian Petcu, care sub „papucul” lui Titi Constantinescu a fost tinut pe margini, deoarece, spunea fostul primar Constantinescu, nu se pricepea la administratie localã aproape deloc. Dar, dupã cum cunoastem noi cum se aleg candidatii în PSD, competitia ar putea fi doar o formã mascatã de a-l numi candidat pe Traian Petcu, un bun prieten al deputatului Adrian Solomon… Asteptãm cu interes ziua de 15 februarie!