Trei ani şi patru luni de închisoare după ce a condus beat şi fără permis şi a provocat un accident mortal

Un bărbat din Vicovu de Sus, care a călcat în picioare legislaţia rutieră şi şi-a dus inconştienţa la extrem, din păcate cu consecinţe tragice pentru un alt bărbat, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Rădăuţi, la o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Romică Constantin Saghin, care se află în arest preventiv din luna septembrie a anului trecut, a fost judecat pentru infracţiunile de ucidere din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului. Mai mult, acesta mai avea două dosare penale pentru conducere fără permis întocmite tot în 2019 de poliţişti. În aceste condiţii, se poate spune că acesta a scăpat cu o pedeapsă relativ uşoară, cu precizarea că sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Din cercetările poliţiei a rezultat că, pe 20 septembrie 2019, Romică-Constantin Saghin, în vârstă de 41 de ani, din Vicovu de Sus, aflat la volanul unui VW Golf, pe strada Ştefan cel Mare din localitate, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, maşina părăsind partea carosabilă şi intrând într-o parcare, unde a lovit un autoturism Skoda şi apoi o autoutilitară. Impactul violent a fost cu autoutilitara.

Pompierii militari care au intervenit la faţa locului au constatat că pasagerul din dreapta din VW a rămas încarcerat. El a fost extras de pompierii militari, în stare comatoasă, şi transportat ulterior la spital. Pasagerul rănit grav, în vârstă de 48 de ani, tot din Vicovu de Sus, a decedat ulterior.

Şoferul în vârstă de 41 de ani nu avea probleme deosebite de sănătate şi a refuzat să fie transportat la spital.

Romică-Constantin Saghin a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei………

https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-01-27/Trei-ani-si-patru-luni-de-inchisoare-dupa-ce-a-condus-beat-si-fara-permis-si-a-provocat-un-accident-mortal#ixzz6CJ4qSVdP