Tânãr din Grãjdeni, ucis cu un scaun de un individ beat! (FOTO, VIDEO)

VIOLENTÃ…De Ziua Frantei, la una dintre crâsmele din satul Grãjdeni, comuna Fruntiseni, un bãrbat de 34 de ani, Stefan Gheorghitã, a fost omorât de un consãtean, Gheorghe Negoitã, în vârstã de 49 de ani. Crima s-a petrecut pe fondul consumului de alcool, în jurul orei 16.00, iar câteva ore mai târziu a ajuns si procurorul criminalist pentru cercetãri. Autorul faptei a fost prins de politisti, acesta a încercat sã disparã, dar a fost retinut dupã audieri. Urmeazã sã fie prezentat astãzi în fata magistratilor vasluieni cu propunerea luãrii mãsurilor ce se impun în acest caz de omor. Victima era necãsãtoritã si locuia împreunã cu tatãl sãu, într-o sãrãcie lucie. De înmormântarea bãrbatului ucis se va ocupa în principal comunitatea din Grãjdeni, împreunã cu Primãria comunei Fruntiseni si preotul din sat.

Un sãtean de 49 de ani, Gheorghe Negoitã, din satul Grãjdeni, comuna Fruntiseni, a fãcut ieri moarte de om, la crâsma unde, spun sãtenii, cã fratele lui este gestionar. Un tânãr de 34 de ani, Stefan Gheorghitã, s-a dus la crâsmã pentru a bea o bere. Tânãrul locuia cu tatãl sãu si când a plecat i-a spus acestuia sã punã de mãmãligã cã vine si el imediat, doar ce va bea o bere la crâsma din vecinãtatea casei. Acolo însã s-a iscat o altercatie între Gheorghe Negoitã, care era beat si pus pe hartã si Stefan Gheorghitã, care a încercat, spus martorii, sã-l potoleascã pe agresor. Acesta însã a luat un scaun de plastic de pe terasa crâsmei si a început sã loveascã sãlbatic  victima, pânã când aceasta nu s-a mai mișcat. La fatã locului au venit imediat echipajele Ambulantei și Politiei. Echipajul medical nu a mai putut decât sã constate decesul. „La fata locului echipajul de pe ambulantã a constatat doar decesul bãrbatului de 34 de ani. A fost predatã fisa de observatie medicalã politistilor, pentru continuarea cercetãrilor”, a precizat medicul Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui. Agresorul, suspectat de comiterea infractiunii de omor, a fugit dupã fapta fãcutã, dar a fost prins repede de politiști si transportat la Politia Bârlad. Acesta a fost audiat ore întregi de procurorul criminalist sosit la fata locului pentru cercetãri. A fost retinut pentru 24 de ore, urmând ca astãzi sã fie dus la Tribunalul Vaslui cu propunerea d eluare a mãsurilor ce se impun în functie de gravitatea faptei comise, mai precis infractiunea de omor calificat, dacã se va dovedi acest lucru.

Tatãl victimei în stare de soc!

Tatãl lui Stefan Gheorghitã, cel ucis cu sãlbãticie de un consãtean mult mai în vârstã, Gheorghe Negoitã, era ieri în stare de soc! Acesta ne-a povestit cã fiul sãu, necãsãtorit, locuia împreunã cu el, ambii lucrând cu ziua pe unde apucau. „Mi-a spus sã pun de mãmãligã, sã mâncãm, cã el se duce repede sã bea o bere si vine la masã. Acum cu cine mai stau eu la masã??”, ne-a spus socat bãtrânul Gheorghitã. „Nu era beat deloc, el consuma ceva bãuturã, dar nu exagerat. Era cuminte, nu se certa cu nimeni, nu îmi dau seama ce s-a întâmplat! Acum eu ce fac??”, a spus plângând omul. „Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat! Cu zece minute înainte sã aud cã a fost omorât, am vorbit cu el! Am auzit vorbind o vecinã cã a fost ucis de cine l-a ucis… Criminalul a fost luat deja de politisti si arestat, asta e situatia!”, a spus un vecin de-al familiei Gheorghitã. Am aflat de la sãteni cã tânãrul omorât si tatãl sãu trãiesc într-o sãrãcie lucie si deja oamenii din sat se mobilizau pentru a strânge bani sã-l înmormânteze pe Stefan, cu ajutorul Primãriei din comuna Fruntiseni.