Tãiat cu sabia pentru doi stiuleti de porumb

COSMAR Pedeapsa barbarã pentru un adolescent de 16 ani din Vaslui, pe care proprietarul unui teren l-a prins la furat de porumb. Ca într-un film de groazã, adolescentul a fost bãtut si tãiat cu sabia pe mâini si picioare. Una dintre rãni l-ar putea lãsa infirm pe viatã, spun medicii. În timp ce politistii vor sã afle exact ce s-a întâmplat, pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru furt.

CRUZIME. Acum douã nopti, bãiatul era cu câtiva prieteni în zona Gãrii din Vaslui. Când a trecut pe lângã un lan de porumb i s-a fãcut pofta si, împreunã cu un tânãr de 18 ani, a sãrit gardul. Nici n-au apucat bine sã rupã stiuleti, cã s-au pomenit atacati, spun ei chiar de cãtre proprietar si de o altã persoanã. Când au ajuns la spital, medicii au numãrat pe trupul baiatului de 16 ani mai multe tãieturi, dintre care cea mai gravã pe o gambã. Rana l-ar putea face pe bãiat sã nu-si mai poatã folosi corect piciorul, desi a fost trims la recuperare la o clinicã de specialitate din Iasi.

Nu mai mãnâncã porumb fiert în viata lui!

Încã în stare de soc, victima povesteste momentele de groazã prin care a trecut. „Am sãrit gradul cu un prieten. Am apucat sã luãm câte doi stiuleti si ne-am trezit cu proprietarul. A zis sã stãm culcati pe burtã cã altfel ne împuscã. Prietenul meu a scãpat cu niste vânãtãi. Pe mine m-a tãiat cu sabia peste tot, pe mâini, pe picioare. Am crezut cã nu scap cu viatã. Nu îmi mai trebuie porumb”, spune bãiatul. Medicii s-au îngrozit când au vãzut rãnile de pe trupul bãiatului. „Pacientul prezintã un traumatism toracic si mai multe echimoze, plãgi la nivelul bratelor si mâinii drepte. Mai gravã este plaga de la gamba dreaptã, cu sectiune de tendoane. El miscã piciorul, dar ne îngrijoreazã faptul cã a fost interesat un nerv important, care odatã sectionat, se reface în proportie de 50 la sutã. Astfel, copilul poate rãmâne cu sechele, motiv pentru care l-am transferat într-o clinica de specialitate, pentru o interventie chirurgicalã laborioasã. Având în vedere împrejurãrile în care s-a produs incidentul, minorul si-ar fi putut pierde viata. A avut însã noroc, îsi va reveni!”, a declarat dr. Augustin Ilies, seful sectiei Chirurgie Pediatricã din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã din Vaslui.

„Trebuia sã anunte politia, nu sã-l taie cu sabia!”

Pãrintii minorului au aflat de la Politie cã fiul lor este internat în spital, cu rãni grave. Au venit într-un suflet sã vadã ce s-a întâmplat. „A intrat cu un prieten într-un lan, sã ia niste porumb de fiert. Nu stiu ce i-a trebuit, cã el nu ne-a mai fãcut asemenea probleme pânã acum. Proprietarul si încã o persoanã i-au prins pe bãieti. Pe prietenul lui l-au lovit, dar nu asa de tare. Pe fiul meu l-a tãiat proprietarul cu sabia. Are rãni peste tot. Nu stiu ce fel de om a putut sã facã asa ceva. Putea sã sune la politie, sã plãtim amendã, sã achitãm paguba, dar nu asa! L-a fãrâmat în bãtaie pentru doi stiuleti. Acum mergem la Iasi. Nu stiu dacã îsi va reveni vreodatã complet. Îi sfãtuiesc pe pãrinti sã aibã grijã de copiii lor, sã nu-i mai lase pe strãzi dupã ora 10 (n.r. 22.00)”, spune cu lacrimi în ochi mama adolescentului. Si tatãlui îi tremurã vocea când se gândeste prin ce pericol a trecut copilul lui. „Copilul meu a gresit. Nu trebuia sã sarã în curtea omului. Sã nu uitãm cã si noi am fost copii si fiecare a mai luat câte un porumb de fiert. Asta nu înseamnã cã ne-a omorât cineva cu sabia. Ãsta nu e om. E un criminal. Mi-a distrus copilul si eu nu-l iert. Eu muncesc din greu sã-l cresc, nu trebuie sã mi-l omoare nimeni. Putea sã sune la politie, sã fim trasi la rãspundere”, este de pãrere omul. În timp ce politia a deschis o anchetã în acest caz, pentru a stabili exact în ce împrejurãri s-a petrecut incidentul, tinerii s-au ales cu dosare penale pentru furt. Proprietarul agresiv este un fost recidivist, Alin Brodoceanu, care a stat trei ani la puscãrie pentru trafic de persoane.