„Superbacteria” care a supraviețuit 3 ani în spațiu ne-ar putea spune în ce condiții poate exista viață pe alte planete

Oamenii de știință au atașat o tulpină de bacterie pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. După 3 ani, au fost uimiți să constate că a supraviețuit timp de trei ani, în spațiu deschis. Experții spun că studiul ne-ar putea ajuta să ne înțelegem în ce condiții ar putea exista viață pe alte planete, potrivit BBC.

Experimentul, condus de o echipă de cercetători japonezi, a implicat bacteria Deinococcus radiodurans, cunoscută și sub numele de bacteria Conan”, datorită rezistenței sale extreme la frig, deshidratare și medii acide.

Experimentul misiunii japoneze Tanpopo a constat în atașarea uneii bacterii pe exteriorul ISS, care a fost apoi expusă vacuumului din spațiul cosmic și, uimitor, bacteria a supraviețuit”, spune Lewis Dartnell, profesor la Universitatea din Westminster.

Bacteria poate rezista la o cantitate de 3.000 de ori mai mare de radiații decât cantitatea care ar ucide un om și se găsește în zone de deșert de pe Terra. Dar faptul că a supraviețuit 3 ani în spațiu i-a uimit pe oamenii de știință.

Celulele aflate în centrul coloniilor de bacterii au supraviețuit, dar cele aflate la margine au murit. E ca și cum a fi fost protejate de „frații și surorile” lor”, explică profesorul. …https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/superbacteria-care-a-supravietuit-3-ani-in-spatiu-ne-ar-putea-spune-in-ce-conditii-poate-exista-viata-pe-alte-planete-1364193