Solomon îsi aratã muschii (video)

Dihonie în PSD Bârlad

CERTURI Adrian Solomon, deputat si presedinte al PSD Bârlad, precum si presedinte executiv al PSD Vaslui, a avut sãptãmâna trecutã un discurs amenintãtor la adresa unor membri de partid din organizatia Bârlad. Fiind invitat la o emisiune de la o televiziune localã, Solomon a arãtat „pisica”, cel mai probabil primarului Constantin Constantinescu, recunoscut ca fiind cam „rebel”. „Pentru PSD, cel putin în Bârlad, nu existã proiecte personale. Cine are un proiect personal poate sã-l facã linistit în afara partidului, dar nu în interiorul partidului si pe spatele partidului, beneficiind din greu de sprijinul partidului. Cine calcã pe de lãturi n-are decât sã calce în afara partidului, sã meargã paralel cu partidul”, a spus Solomon. Declaratia sa este un semnal clar cã în PSD Bârlad a intrat dihonia! Acelasi discurs l-a avut Solomon si la sedinta duminicalã a PSD Bârlad.

BATE SAUA SÃ PRICEAPÃ TITI Deputatul Solomon vorbeste, în ultima vreme în… apropouri! Dar chiar dacã, voalat, face o serie de amenintãri si chemãri la ordine în PSD Bârlad, nu e foarte greu de înteles cã cel cãruia i se adreseazã indirect este chiar primarul Titi Constantinescu. La ultima sa aparitie pe micul ecran, la o emisiune a postului local de televiziune apartinând PSD-ului, deputatul Adrian Solomon a proliferat amenintãri la adresa unor membri PSD Bârlad care îndrãznesc sã aibã proiecte personale, în detrimentul PSD. Surse din PSD spun cã primarul Constantin Constantinescu nu mai este dorit de actuala conducere judeteanã a PSD ca posibil candidat în 2016 la fotoliul de primar, urmând ca acesta sã aibã soarta lui Ion Manole, care acum este un nimeni perfect, dupã ce a condus judetul timp de opt ani. Se pare însã cã primarul Titi Constantinescu (venit în PSD în 2002, de la PNL Bârlad), nu se multumeste cu izolarea care i se pregãteste si are „în proiect” candidatura sa pentru al patrulea mandat de ales al bârlãdenilor pe scaunul de primar, Titi fiind si nemultumit de cum actualul guvern trateazã Bârladul la alocarea de fonduri pentru investitii. Solomon a luat foc sãptãmâna trecutã si a avut un discurs la o emisiune localã de televiziune, din care se vede clar cã în PSD Bârlad apele sunt tulburi rãu!

„Nu putem sta în uitare!!”

„Trebuie sã ne asumãm orice risc, nu putem sã ne dãm asa, dupã cires, si când vedem cã se stricã treaba, hai sã ne ducem unde-i mai soare, cã nu putem sta noi la umbrã sau în uitare (!!??). Nu! Ne-am asumat o chestiune, avem un proiect, trebuie sã-l ducem în comun, iar pentru PSD, o spun rãspicat, în Bârlad cel putin, nu existã proiecte personale. Cine are un proiect personal, poate sã-l facã linistit în afara partidului, dar nu în interiorul partidului si pe spatele partidului si beneficiind din greu de sprijinul partidului. O spun foarte clar, nu existã proiect personal. Tragem cu totii la aceastã cãrutã, la aceastã guvernare, si ne asumãm toate deciziile, fie cã ne convin sau nu. Cã ne-au convenit sau nu în trecut, aceste decizii de astãzi trebuie asumate de toti cei care reprezintã PSD în orice functie, de sus pânã jos. Cine calcã pe de lãturi, n-are decât sã calce de tot în afara partidului, sã meargã paralel cu partidul. Asta se numeste respectatea statutului partidului înainte de orice. N-am auzit pe nimeni sã se plângã în interior cã se sufocã si cã nu mai poate, cã are claustrofobie si sã-i dãm drumul sã respire, dar în exterior vãd cã respirã idei revolutionare care mie nu-mi convin. Si care nu-mi convin, nu cã sunt eu <<Gheorghe dracul>>, ci sunt presedintele acestui partid care trebuie, dincolo de orice, sã vegheze la respectarea statutului si nu voi pregeta niciun moment, si am dovedit în atâtea rânduri cã nu ezit sã pun ordine în ceea ce priveste viata de partid, mai ales într-un an electoral”, a spus deputatul Solomon. Acelasi discurs l-a avut si duminicã, 12 ianuarie, la sedinta de partid ce are loc în fiecare duminicã la PSD Bârlad, sedintã de la care a lipsit primarul Titi Constantinescu. Întrebat de cãtre membrii organizatiei la cine se referã concret, Solomon a fost nevoit sã recunoascã cã revolutionarul cu idei personale este primarul Bârladului, Titi Constantinescu. Acesta n-a putut fi contactat pentru a oferi varianta sa referitor la întrebarea dacã existã sau nu disensiuni între el si PSD Bârlad.