SHOW CU ADAILTON! (FC Vaslui 4-2 Sportul)

FC Vaslui – Sportul Studentesc 4-2

SPECTACOL PE MUNICIPAL … Avalansã de goluri în FC Vaslui – Sportul Studentesc. Adailton si compania au fãcut spectacol în ultima partidã din acest sezon în fata propriilor suporteri. Bãlace, Pouga si Wesley si-au trecut numele pe tabelã, dar eroul a fost Adailton. A dat douã pase de gol si a înscris dupã un contraatac rapid.

FC Vaslui s-a impus clar în fata “studentilor”, la capãtul unei partide pe care a controlat-o în permanentã. Fãrã cãpitanul Cânu si vârful Mike Temwanjera, ambii suspendati, “Dulãul” a fãcut câteva modificãri în primul unsprezece, cea mai interesantã fiind titularizarea lituanianului Cerniauskas între buturi, în locul lui Kuciak. Dacã Rivas i-a luat locul lui Cânu, în ofensivã a fost trimis Pouga, cel care a jucat mai putin în acest sezon. Vasluienii au fãcut spectacol si dupã ce au ratat câteva ocazii importante reusesc deschiderea scorului, în minutul 36, când Milisavljevic centreazã pentru Bãlace, care înscrie primul gol din acest sezon pentru FC Vaslui. Dupã pauzã, spectacolul a fost total. Adailton centreazã perfect pentru Pouga (58), care majoreazã scorul la 2-0. Se face 3-0, peste numai douã minute, Adailton (60) scapã singur pe contraatac si înscrie frumos cu un sut la coltul lung. Vasluiul face scor cu Sportul si dupã o fazã de senzatie creatã de Adailton si Wesley (79), ultimul înscrie si duce scorul la 4-0. Pe final elevii lui Multescu reusesc sã înscrie de douã ori, prin Maxim (90) din loviturã de pedeapsã si Curelea (în prelungiri), goluri care fac ca spectacolul sã fie total. Chiar dacã au întâlnit o echipã retrogradatã, vasluienii au avut o reactie pozitivã dupã semiesecurile cu Poli Timisoara si Astra Ploiesti. “Galben-verzii” îsi asigurã pozitia pe podium si asteaptã greselile adversarilor în ultima etapã pentru a urca în clasament. În ultima etapã, vasluienii se deplaseazã la Turnu Severin pentru jocul cu Pandurii Târgu Jiu.

Suporterii le-au multumit jucãtorilor

În ultima partidã de pe teren propriu a Vasluiului, fanii “galben-verzi” de la Peluza Nord au tinut sã le multumeascã jucãtorilor pentru tot ce au fãcut în acest sezon. Acestia au afisat douã mesaje prin care îsi aratã regretul cã nu s-a putut mai mult, dar chiar si asa suporterii le-au multumit jucãtorilor pentru ce au realizat în acest an. “Ne-am dorit si poate am fi meritat mai mult, dar vã multumim pentru tot ce ati fãcut” si “Nu conteazã de câte ori am cãzut, conteazã de câte ori ne-am ridicat” au fost mesajele fanilor. Pe parcursul meciului, acestia au mai afisat un mesaj adresat gãlãtenilor, referitor la arbitrajele din acest final de sezon. “Pestele de la Galati se împute”.

“A contat si diferenta de valoare dintre cele douã echipe”

Antrenorul Sportului, Gheorghe Multescu spune cã diferenta de valoare dintre cele douã echipa si-au spus cuvântul în partea a doua a jocului. Acesta mai spune cã echipa sa a înscris douã goluri meritate, dupã aspectul jocului. “Cred cã pentru spectatorii Vasluiului a fost un meci agreabil, însã pentru noi mai putin. Am venit sã jucãm ofensiv. În prima reprizã am fost mai atenti, mai meseriasi si chiar puteam conduce cu 2-0 la pauzã. În partea secundã au început sã cadã fizic jucãtorii, datoritã pregãtirii din iarnã. A contat si diferenta de valoare dintre jucãtorii Vasluiului si cei ai Sportului. Desi am primit patru goluri, am continuat sã atacãm si am înscris de douã ori, meritat dupã aspectul jocului”, a declarat Gheorghe Multumescu. (M.C)