SCHIMBĂRI pentru români, de la 1 mai: Creşte salariul minim, se măresc amenzile şi se ieftinesc utilităţile

1 mai vine şi cu un salariu minim brut pe economie majorat la 1.250 lei, creştere care implică însă şi contribuţii de sănătate mai mari, plătite atât de angajatori, cât şi de către angajaţi, şi, în plus, cresc şi amenzile pentru şoferi, având în vedere că punctul de amendă reprezintă 10% din salariul minim. În schimb, gazele se ieftinesc.

De la 1 mai, intră în vigoare o serie de noi reglementări prin care creşte salariul minim pe economie cu 140 de lei, ceea ce înseamnă şi amenzi rutiere majorate cu circa 20%, în schimb scade preţul gazelor şi pentru populaţie şi pentru industrie, ceea ce va duce la ieftiniri treptate ale alimentelor, după cum au anunţat producătorii. Tot de la 1 mai, agricultorii sunt obligaţi să-şi înregistreze terenurile deţinute şi destinaţia acestora, iar firmele de comerţ exterior vor funcţiona după reguli noi, potrivit News.ro.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/schimbari-pentru-romani-de-la-1-mai-creste-salariul-minim-se-maresc-amenzile-si-se-ieftinesc-utilitatile_289854.html#ixzz47U34Cgol