Scandal la Husi: se bat la fleici în Postul Pastelui !

NEMULTUMIRI Locatarii unui bloc de pe strada A.I.Cuza din Husi se declarã exasperati de un agent economic ce si-a deschis un restaurant la parterul imobilului! „Bate fleici de carne pânã târziu, dupã miezul noptii, muzica e datã prea tare, iar, prin peretii exterior ai blocului, a si scos, fãrã autorizatie, douã ventilatoare, care fac zgomote si scot mirosuri neplãcute. Chiar nimeni, de la Primãrie, nu vine sã vadã ce se întâmplã?!”, s-au plâns cetãtenii, în mai multe petitii, îndreptate fie spre Primãria Husi, fie spre DSP Vaslui, ITM sau Garda de Mediu.

Deoarece au insistat sã îsi gãseascã dreptatea pe la atâtea institutii ale statului, problema celor 14 locatari ai blocului, care au subscris nemultumirilor, pare cât se poate de serioasã. Persoane în vârstã, cele mai multe dintre ele, acestea spun cã, de la mijlocul lunii decembrie, de când agentul economic si-a deschis restaurantul, nu s-au mai putut odihni pe timpul noptii. „Mã numesc Tenu Eugenia, am 75 de ani si locuiesc la etajul I. La fel ca si mine, si ceilalti vecini nu mai au liniste de când s-a deschis acest restaurant. Oare este posibil ca aici sã nu fie un orar de functionare, dacã si la 12,00 – 1,00 noaptea, ei bat fleici, de rãsunã toatã scara!? Cred cã de sapte ori m-am îmbrãcatã asa, noaptea, la usa resuarantului, ca sã spun, inclusiv patronului, sã lase muzica mai încet, cã duduie peretii si sã îsi roage angajatii sã nu mai batã în halul acesta carnea! Suntem oameni în vârstã, totusi. Avem nevoie de un pic de liniste, noaptea mãcar. E posibil sã nu putem sã ne odihnim în casa noastrã?! Dar cea mai grea problemã este legatã de cele douã ventilatoare, pe care le-a scos prin peretele blocului, chiar sub geamurile noastre, fãrã niciun fel de autorizare. Sunt mari, puternice si noaptea, intentionat le dã drumul mai tare. Huruie precum tractoarele, chiar sub geamul nostru! Am spus cã vorbim cu vorba bunã, nu a mers; am spus cã sã facem reclamatii pe la toate institutiile, dar degeaba. Am primit tot felul de rãspunsuri, dar nimic concret nu s-a ntâmplat. Nu am fost luatI în serios. Nici nu mai stim cui sã ne adresãm”, a spus Eugenia Tenu, unul dintre locatarii blocului.

„Eu nu vreau sã mã cert cu vecinii din bloc”!

„Chiar astã-noapte am fost la ei, deoarece era ora 3, 00 dimineata, iar ei nu mai conteneau cu bocãnitul, cu zgomotele. Ventilatoarele fãceau si ele zgomot si scoteau niste mirosuri atât de grele, de ulei ars, de la mizeria din baie… Am mers si iarãsi i-am rugat sã facã ceva, pentru cã nu mai putem, ne îmbolnãvim. Într-adevãr, patronul ne-a rãspuns foarte frumos cã se va rezolva, a vorbit civilizat, dar asa spune mereu. Si nimic! Credeti-mã, ne vine sã stricãm singuri aceste ventilatoare, care ne terorizeazã, dacã nicio institutie a statului nu vrea sã ne ia problema în consideratie asa cum trebuie si sã verifice temeinic cine si cum are dreptate. Ne-au spus cã vor lua aceste ventilatoare de sub ferestrele noastre si le vor sui pe bloc. Acum vreo douã zile însã, patronul a spus cã nu mai poate, deoarece nu are autorizatie”, a spus si Catinca Blãnaru, 73 de ani. De partea cealaltã, reprezentantul restaurantului, Lucian Tofan, confirmã faptul cã existã anumite neîntelegeri cu vecinii din bloc, dar a spus cã se strãduie sã remedieze toate problemele. „Eu nu vreau sã mã cert cu vecinii din bloc. Sunt oameni în vârstã, îi înteleg, îI respect, am vorbit cu ei de fiecare datã. Chiar le-am spus angajatilor mei sã aibã mai multã grijã atât la bucãtãrie, cât si la muzicã, sã nu fie prea tare. Iar în ce priveste ventilatoarele, ele vor fi suite pe bloc si nu vor mai crea zgomot”, a spus Lucian Tofan.