Scandal electoral la nivel înalt

ACL Negresti a depus contestatie la BEJ Vaslui împotriva distrugãtorilor de afise prinsi în flagrant de Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui. Lucrãtorii Primãriei Negresti de la Salubritate i-au spus acestuia cã au fost pusi sã rupã afisele de primarul PSD al orasului, Vasile Voicu.

Liderii locali din Negresti ai Aliantei Crestin-Liberale au înaintat sesizãri cãtre Biroul Electoral Judetean (BEJ) Vaslui si Politia Localã, dupã ce Corneliu Bichinet, vicepresedinte al Consiliului Judetean, a prins mai multi lucrãtori ai Primãriei de la Salubritate rupând afisele Aliantei. Acestia, de altfel, i-ar fi recunoscut deschis cã au fost pusi de primarul PSD Vasile Voicu sã distrugã afisele celorlalte partide.

“Cei de la ajutoarele sociale din Negresti rup, distrug si recunosc la toatã lumea, asa cum mi-au recunoscut si mie, cã nu fac asta din propria initiativã, ci pusi de cãtre primar”, a spus Bichinet.

“Nu vreau sã generez conflicte si îi detest pe oamenii conflictuali, însã anumite lucruri mã revoltã de la campanie electoralã la campanie elctoralã. Se cheltuiesc bani pentru afise si materiale electorale. Membri de partid plãtesc cotizatii si dau donatii pentru ele. Tinerii se strãduiesc sã arboreze si sã lipeascã afise, cei mai multi dintre ei fãcând acest lucru voluntar. Ca reactie apar fiinte fãrã discernãmânt, inculte, mitocani de tot felul sau rãi, pur si simplu, care deterioreazã, rup, mâzgãlesc afisele. Nimeni nu-i poate scuza pe acestia. Trist este când cei doi adolescenti cunoscuti sub numele de <<mutii din Vaslui>> sunt folositi pentru asa ceva. De asemenea, este degradant cã micii cersetori din orase sã fie pusi sã vandalizeze. Condamnabil, si aici trebuie sã se intervinã nemilos, este atunci când o autoritate publicã, indiferent ce rang are ea, îi foloseste pe cei nevoiasi si fãrã apãrare, pe consilierii personali sau pe angajatii institutiilor pe care le conduc pentru a distruge propaganda electoralã a altor partide. Aici nu este nici Etiopia, nici Burkina Fasso, ci România secolului XXI. Ce pot sã spun despre un primar dacã, cu de la sine putere, pune în tot orasul, pe care crede cã îl stãpâneste, bannerele lui, nepermitând celorlalte partide sã aibã afise?!”, s-a dezlãntuit Corneliu Bichinet.

“Sunt în judet 4-5 astfel de localitãti si sper ca primarii sã nu se mai manifeste în felul acesta pe viitor. Acum alegem presedintele tãrii, nu vreun mârlete care se crede nemuritor. Asa cã lumea ar trebui lãsatã sã voteze cum doreste!”, a mai spus Bichinet. (Andrei POPESCU)