Rezultate la alegerile locale 2020. Mihai Chirica rămâne primarul Iașului cu peste 42 la sută! Costel Alexe l-a învins detașat pe Maricel Popa și a luat județul cu peste 39 la sută!

Rezultate surprinzătoare la alegerile locale 2020 în județul Iași. Dacă primarul Mihai Chirica și-a reconfirmat mandatul la Primăria Iași, deputatul PNL Costel Alexe a reușit să câștige Consiliul Județean Iași. Astfel, Maricel Popa a pierdut lamentabil bătălia pentru șefia județului Iași, ieșind rușinos de pe scena politică locală. Surpriza alegerilor locale de ieri a fost alianța USR- PLUS, cea care a luat un scor mare pe municipiul Iași. În schimb, PNL a câștigat majoritatea primăriilor din județul Iași. Cel mai rușinos din această ecuație a ieșit PSD Iași, formațiune distrusă de Maricel Popa, Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu

Mihai Chirica la Primăria Iași și Costel Alexe la Consiliul Județean Iași este noua echipă de la vârful județului după alegerile locale 2020. Primarul și-a reconfirmat mandatul la Palatul Roznovanu, în timp ce ministrul Mediului l-a bătut pe Maricel Popa, candidatul PSD, și președintele în exercițiu al CJ Iași.
Mihai Chirica a câștigat Primăria municipiului Iași cu 42,1 la sută din voturi. Pe locul doi s-a clasat Cosette Chichirău cu 30 la sută din voturi, în timp ce pe poziția a treia a ieșit Camelia Gavrilă (PSD), cu 13,1 la sută din totalul voturilor.
La Consiliul Local Iași, PNL și USR au mers aproape umăr la umăr, în timp ce PSD s-a clasat pe locul al treilea.
La nivel de mandate: PNL va prinde 11 posturi, USR – PLUS 9 mandate, iar PSD va miza pe 5 consilieri, în vreme ce PMP va avea 2 consilieri.

Primarul Mihai Chirica: Ceea ce am promis se va transforma în fapte

După aflarea rezultatelor, primarul Mihai Chirica, a arătat că vrea să continuie proiectele județului alături de noul președinte al CJ Iași, Costel Alexe. ….https://www.bzi.ro/rezultate-la-alegerile-locale-2020-mihai-chirica-ramane-primarul-iasului-cu-peste-42-la-suta-costel-alexe-l-a-invins-detasat-pe-maricel-popa-si-a-luat-judetul-cu-peste-39-la-suta-4036000?utm_source=website&utm_medium=deschideri