Rãzboiul româno-român sau PNL – PSD, faza pe municipiul Bârlad! | FACSIMIL

Ceea ce am vãzut la sedinta de Consiliu Local al Municipiului Bârlad (CLMB), mi-a adus aminte de scrierea pe Facebook a unui alt ziarist, Robert Turcescu, despre cum partidul care vrea sã devinã unic, PSD, „face” opozitie acolo unde nu a câstigat alegerile locale. Exemplu clar, oferit la sedinta de pe 26 septembrie, unde timp de o orã, consilierii PSD, opt la numãr, în frunte cu profesorul Huiban, mai sever cu consilierii liberali decât cu elevii la scoalã, s-au opus înversunat ca o sumã de 4,7 milioane de lei, economie obtinutã de la proiectul cu canalizarea Munteni – Podeni, sã fie folositã pentru asfaltarea si modernizarea a nouã strãzi din Bârlad! Iatã ce scria Robert Turcescu, acum câteva zile, înainte de sedinta cu pricina de la Bârlad:

„Am ajuns la concluzia îngrozitoare cã numai o catastrofã naturalã sau, Doamne fereste, un rãzboi ne-ar mai putea face pe termen scurt sã redevenim o natiune, sã depãsim dezbinarea halucinantã în care ne zbatem de atâta amar de vreme. Nicicând n-am citit sã fi fost noi, românii, atât de înversunati unii împotriva altora. Urãsc expresia <<rãzboiul româno-român>> si o consider nepotrivitã pentru a portretiza fata României de azi. Nu ne rãzboim între noi, rãzboiul are tabere, învingãtori si învinsi. Azi, în România nu existã învingãtori. Si nici învinsi. Si nici mãcar o lupta între bine/buni si rãu/rãi (…). E multã frustrare în jur, sunt multi nervi si stãm oricând pregãtiti sã ne înjurãm vârtos unul pe altul. La asta se reduce tot ceea ce trãim azi. Sã ajungi la concluzia cã numai dacã ne va fi foarte rãu am putea spera cã dupã aceea ne-ar putea fi, în sfârsit, si bine, e mai mult decât deprimant.”.

Fix asa am simtit la sedinta de pe 26 septembrie, când consilieri locali ca Sorinel Rãducan, Andrei Huiban sau Dorin Apostu, „executau”, fãrã nicio remuscare ba chiar cu zâmbetul pe buze, circul regizat în culisele PSD Bârlad, pentru ca nu cumva PNL-ul aflat la „guvernare” în Bârlad (vorba vine, cã numai guvernare nu e ceea ce poate face PNL azi), sã facã nouã strãzi, sã le asfalteze si sã le modernizeze, cu cele 47 de miliarde de lei vechi „economisiti” încã din 2014, când PSD era la „guvernarea” orasului. Amenintãrile au fost pe fatã, tabãra PNL-isto – independentã (cu Bogdan Sârbu) precizând cã dacã nu trece proiectul cu modernizarea si asfaltarea, vor aduce data viitoare pe locuitorii celor nouã strãzi la sedintã, iar consilierul pesedist, Sorinel Rãducanu, cu „hamsterul” zburlit mai rãu ca a lui Dragnea la CEx, a amenintat cã poate si PSD sã vinã cu locuitorii din Cartierele Munteni-Podeni la sedintã! Adicã, bârlãdeni contra bârlãdeni, ori rãzboi româno-român, ce mai! Si ce sã vezi? Dupã o orã de bãtut apa-n piuã si de arãtat bârlãdenilor un circ ieftin, proiectul initiat de primar tot a trecut! Mizeria politicã este totalã în CLM Bârlad, cu un PSD ofticat nevoie mare cã nu a câstigat fotoliul de primar si care pozeazã acum într-o opozitie de genul: „Da’ tu cum fãceai când erai în opozitie? Na, ciudã-ciudã, cã îti fac si eu la fel, ba mai rãu”, uitând cã „opozitia” PNL a fost timp de 12 ani, cât orasul a fost sub papucul PSD, inexistentã! Ceva de genul, „cânii latrã, caravana trece”. Pe bune, atât puteti?

2.Proiect-de-hoatarare-privind-modificarea-si-completarea-Hotaririi-Consiliului-Local-Barlad-nr.8904.04.2014-privind-aprobarea-contractarii-de-către-Municipiul-Bârlad-a-unei-finantari-rambursabile-interne-in-valo