UPDATE: Scandalagii de la Murgeni sunt suspecți de Covid-19 (FOTO, VIDEO)

UPDATE 3: Reprezentanții IPJ Vaslui: „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „uz de armă fără drept”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „lovire sau alte violenţe”

In urmă cu puține minute, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a emis un comunicat referitor la ce s-a întâmplat, joi noaptea, la Murgeni. În data de 4 iunie a.c., ora 21:40, Inspectoratul de Poliției Județean Vaslui a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că, pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și poliţişti locali, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice.
În urma conflictului, 3 persoane au suferit vătămări corporale, fiind transportate la o unitate medicală de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui, în vederea primirii de îngrijiri medicale.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „uz de armă fără drept”, „tulburarea ordinii și liniştii publice” și „lovire sau alte violenţe” sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment.
.

UPDATE 2: Lucrurile se complică în ancheta procurorilor privind scandalul de la Murgeni. Și asta după ce unul dintre ei, întors din Franța de două zile, a declarat că a fost bolnav de Covid-19 și a stat internat în spital o perioadă. Acest lucru nu face decât să îngreuneze ancheta în condițiile în care procurorii de caz trebuie să găsească metoda de a-i interoga pe scandalgii dar și să stea de vorbă cu martorii, fără să existe riscul unei infectări cu noul coronavirus. În cauză, a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru tentativă de omor. De asemenea, pentru a evita posibilitatea escaladării conflictului, victimele dintr-una din tabere au fost internate la spitalul din Bârlad și victimele din cealaltă tabără, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

UPDATE 1: Patru răniți grav la Murgeni: bătuți cu bâte, împușcați și călcați cu mașina!

Scandalul din Murgeni a luat amploare! Patru ambulanțe au ajuns azi noapte la spitalul din Bârlad, care este suport Covid-19, aducând patru bărbați din aceeași familie de rromi, Murui, bătuți, împușcați și călcați cu mașina, de către cei din clanul Sandu, din Murgeni. Victimele sunt din clanul Murui și tocmai veniseră din Franța. Au ajuns la spitalul din Bârlad, deoarece erau plasați pentru 14 zile în izolare la domiciliu. Fiind suspecți de infecție cu coronavirus, deoarece chiar ieri s-au întors în țară, au fost direcționați către spitalul din Bârlad. Bărbații răniți sunt: Ion Murui, tatăl, Laurențiu Murui, fiul de 32 de ani, un alt fiu, Petruț Murui de 45 de ani, și încă un bărbat tot din clanul Murui.

”Când s-a dus unul din băieți, Petruș Murui să-l ridice pe fratele său, Laurențiu, călcat cu mașina de cei din clanul Sandu, au tras în el cu pistolul! Cu mai multe gloanțe de cauciuc. Aveau bâte, aveau topoare, i-a dat una la un băiat de i-a rupt urechea în două! Lui Laurențiu, i-au rupt picioarele grav. Cel bătut cu bâta, este lovit rău în cap, un bărbat de 59 de ani, are multe lovituri. Se pare că de la o fată s-au luat, cei din clanul Sandu i-au așteptat să se răzbune. Ai lui Murui tocmai veniseră din Franța, intrau la izolare”, a povestit pentru cotidianul Vremea Nouă un martor al scandalului.

.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Rãzboi între clanuri la Murgeni cu focuri de armã si oameni cãlcati de masini!

ULTIMA ORÃ: Scandal monstru între clanurile tigãnesti chiar pe strãzile din Murgeni. Zeci de tigani au iesit si s-au luat la bãtaie, într-o reglare de conturi, joi seara. Cei care aveau arme si le-au etalat, fiind trase mai multe focuri. De asemenea, în încãierare un bãrbat a fost pur si simplu spulberat intentionat de o masinã. Mai multe ambulante au fost dirijate la fata locului pentru a acorda ajutor rãnitilor si forte de ordine impresionante au fost trimise la Murgeni. Bãrbatul lovit de masinã a ajuns la Spitalul de Urgentã din Vaslui. Luptãtori de la trupele speciale, jandarmi si politisti încearcã sã restabileascã linistea si ordinea în Murgeni. Vom reveni cu detalii.