Profesori nepregãtiti, care jignesc elevii si nu-si tin orele

Acuzatii grave la scoala Blãgesti

SUPÃRATÃ…Acuzatii grave împotriva cadrelor didactice de la Scoala Gimnazialã „Blãgesti”. Un pãrinte, Miza Andone, care are douã fetite în clasa a VI-a, reclamã faptul cã directorul acestei unitãti de învãtãmânt jigneste copiii si angajeazã cadre didactice necalificate pe ochi frumosi, cã dascãlii pregãtesc elevii numai când au inspectii si trebuie sã îsi sustinã gradele didactice, dar si cã profesorul de geografie, care predã si informaticã, nu îsi tine orele si le pune note copiilor fãrã sã îi evalueze. „Este un haos total la scoala din Blãgesti. Sã vinã cineva de la Inspectorat sã evalueze elevii de la clasa a VI-a la toate disciplinele. Nimic nu stiu. Eu îmi trimit copiii la scoalã sã învete, sã mã depãseascã”, a spus Miza Andone. De cealaltã parte, directorul Aurelian Chiosa sustine cã nimic nu este adevãrat si cã supãrarea femeii se trage din altã parte: aceasta ar fi vrut sã ocupe un post în scoalã. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au declarat cã la Blãgesti nu au fost niciodatã probleme, mai mult, s-au declarat multumiti de activitatea de pânã acum a cadrelor didactice.

Miza Andone a înfiat douã fetite pe când acestea aveau doar câteva zile. Femeia spune cã a încercat sã le educe cât mai frumos si cã îsi doreste ca fetele sã învete pentru a avea un viitor bun. Sunt în clasa a VI-a, la Scoala Gimnazialã din Blãgesti, dar, sustine mama lor, nu învatã mare lucru pentru cã profesorii lasã de dorit. Potrivit reclamantei, la orele de informaticã elevii îsi fac temele la alte discipline, iar directorul, care predã matematica, le vorbeste urât si, fiind consilier local, pleacã la sedinte la Primãrie neglijând copiii, care nu mai recupereazã materia pierdutã la matematicã. Miza Andone a spus cã cel mai mult o supãrã faptul cã sunt angajati la scoalã oameni slab pregãtiti. „A angajat în urmã cu o sãptãmânã o fatã, pentru postul de profesor de biologie. Nu e în stare sã citeascã din catalog numele corect al copiilor din clasã. Avem în comunã o doamnã medic veterinar, puteau sã o angajeze pe ea. Poate sunt copii care vor sã dea la Liceul Sanitar si vor sã învete biologie, dar ce sã învete de la fata asta? La noi la scoalã e un haos total. Problema este în felul urmãtor: anul acesta scolar, domnul director a avut orã deschisã, doamna de românã a avut si ea orã deschisã, si s-au axat numai pe ora de matematicã si ora de limba românã, dar nu la clasa a VI-a. S-au axat pe clasele a V-a, a VII-a si a VIII-a, pentru cã acolo au avut inspectii. Au fãcut pregãtire în plus. Pe copiii din clasa a VI-a i-au neglijat douã luni. Am avut sedintã astãzi (ieri, n.r.) si noi, pãrintii, i-am fãcut invitatie domnului director prin domnul profesor diriginte, dar nu s-a prezentat. Domnul director foloseste la adresa copiilor cuvinte foarte vulgare si indecente. Pe fete le face ‘vaci’, pe bãieti îi face ‘boi’. De asemenea, le spune elevilor cã sunt handicapati.”, a declarat Miza Andone.

Profesorul de informaticã, dirigintele, nu îsi tine orele

”La sedinta cu pãrintii ni s-a prezentat situatia scolarã a copiilor, cu notele. Asa am aflat cã fetele mele au douã note de 10 la informaticã, desi eu am vãzut acasã, pentru cã le-am cumpãrat calculator, cã ele nu se pricep prea bine, nu stiu sã facã nici mãcar un tabel. Domnul diriginte, Pascanu Andrei Gabriel, este profesor titular de geografie, dar predã si informatica. I-am spus în felul urmãtor: <<Domnule diriginte, îmi cer scuze cã vã spun, dar nu cred cã fetele mele meritã 10. Atât timp cât de la începutul anului scolar ati avut 16 ore, o datã pe sãptãmânã, dintre care ati fãcut numai 3 ore, pe data de 12, 19 si astãzi, 26, informatica, pe ce bazã le-ati pus lor nota de 10?>>. Eu nu vreau ca fetele mele sã aibã numai note de 10, vreau în primul rând sã învete. Informatica este de viitor. De asta le trimit la scoalã, sã mã depãseascã, sã ajungã mai departe decât mine”, spune femeia.

Directorul Aurelian Chiosa neagã vehement toate acuzatiile

„În primul rând, nu am jignit copiii, pe nimeni. În al doilea rând, domnul profesor de informaticã îsi face orele, fiind si de geografie, e la scoalã în fiecare zi. În ceea ce priveste reclamatia, cam stiu despre ce este vorba, nu lucreazã copiii de fiecare datã la calculator, pentru cã la informaticã sunt sI ore de teorie. Iar în legãturã cu faptul cã angajãm pe ochi frumosi, profesoara de biologie a intrat în concediu medical, de sãptãmâna trecutã, iar noi, conform legii, trebuie sã asigurãm suplinirea orelor pânã se întoarce la catedrã. Persoana pe care am rugat-o, nu am angajat-o, sã suplineascã orele respective, pânã la întoarcere doamnei din concediu medical, este studentã la Psihologia si pedagogia învãtãmântului primar în Galati. Am apelat la serviciile dumneaei pentru cã a fãcut practicã la noi în scoalã. În cazul în care persoana respectivã îsi va prelungi concediul medical, publicãm postul, scoatem orele la concurs, este o procedurã pe care o respectãm. De asemenea, orele de matematicã le recuperãm. Nu este nimic adevãrat din ce a spus”, a declarat directorul Chiosa Aurelian.