Profesoarã umilitã într-o farmacie: „Pleacã! Sã nu mai calci niciodatã pe aici”

TUPEU… Caz incredibil petrecut la Husi, unde o profesoarã de la unul din liceele locale a fost izgonitã dintr-o farmacie! Femeia s-a dus sã îsi cumere un algocalmin, cãci o durea capul foarte tare, însã, de cum a zãrit-o, farmacista s-a proptit în tocul usii de la intrare, i-a spus cã nu i se va vinde nimic si, mai mult decât atât, i-a cerut sã plece si sã nu mai aibã niciodatã ce cãuta pe-acolo. În interior mai erau câteva persoane, care au putut vedea modul extrem de umilitor, în care profesoara – si asa cu o stare fizicã destul de afectatã de durerea de cap, a pãrãsit locul, fãrã sã riposteze în vreun fel. Cu lacrimile curgându-i siroaie pe obraji, cei care i-au auzit mãrturisirea dureroasã a umilintei îndurate, au exclamat fãrã sã ezite: „Asemenea oameni nu au ce cãuta sã lucreze într-o farmacie. Trebuie sesizate autoritãtile”. Si, într-adevãr, oameni cu autoritate în domeniu au aflat ieri de cele îndurate de profesoara din Husi si spun cã existã o solutie, prin care farmacia sã dea socotealã, pentru modul mizerabil în care angajatii înteleg sã se poarte cu suferinzii. Cum incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orelor 10,30, la farmacia din proximitatea semaforului din municipiul Husi, poate camerele de supraveghere din zonã ar putea aduce mai multe lãmuriri în acest caz. Motivele pentru care farmacista a procedat în acest fel, deocamdatã, nu sunt cunoscute, iar profesoara sustine cã nu a avut niciodatã ceva personal cu ea, care sã genereze o astfel de atitudine.

O cunoscutã profesoarã din municipiul Husi, dascãl la unul din liceele locale, a trãit ieri o umilintã pe care nu o va uita prea curând. Cu lacrimile curgându-i siroaie pe obraji, aceasta povesteste cum a mers la farmacia din apropierea semaforului, situat la intersectia strãzilor A. I. Cuza si Florilor, pentru a-si cumpãra câteva pastile, cu care sã îsi aline o durere de cap. Femeia a ales aceastã farmacie, tocmai pentru cã locuieste în zona parcului Cercetasilor si mereu i-a fost aproape sã cumpere cele necesare de aici. Ieri dimineatã, în jurul orelor 10:30, profesoara a mers sã îsi cumpere un algocalmin, cãci o durea tare capul. 

Poftim, vorbe de farmacistã: „Pleacã! Sã nu mai calci niciodatã pe aici”

A ajuns la farmacia respectivã, dar a fost zãritã imediat, povesteste profesoara, de farmacista care a venit în usã, s-a proptit în asa fel încât clienta sã nu poatã intra si i-a spus, autoritar: „Nu avem nimic din ce vreti dumneavoastrã. Luati si plecati si sã nu mai aveti ce cãuta pe aici”, povesteste cadrul didactic, cu vocea înecatã de plâns. La scenã, spune ea, au asistat si alte persoane, care erau în farmacie, ceea ce a fãcut ca umilinta sã fie cu atât mai mare. „Mã durea tare capul. Si am zis sã mã duc la farmacia din apropiere, cãci eu stau în zona parcului Cercetasilor. Aveam mascã, aveam tot ce trebuie. Când m-a vãzut, farmacista s-a asezat în usã, s-a pus asa, ca sã nu se poartã intra si mi-a zis cã ce vreau eu nu are. Dar eu nu apucasem sã zic nimic, sã cer ceva. Si a zis cã eu nu mai am ce cãuta acolo, la acea farmacie. Si înãuntru mai erau persoane care au vãzut. Si m-a marcat totul, cã m-am simtit asa de umilitã. Sunt un om si eu, un simplu om, care aveam o durere mare de cap si voiam sã-mi cumpãr o pastilã. Cu acea farmacistã nu am nimic, nici nu o cunosc. Acum vreo douã sãptãmâni tot asa m-a refuzat, dar acum mi-a zis sã nu mai am ce cãuta acolo si nu m-a lãsat nici sã intru”, spune profesoara, plângând. Ea are si asa, dupã cum o cunosc toti colegii sãi de catedrã, dar si elevii, o sensibitate deosebitã, fiind o persoanã care a avut destul de mult de luptat cu viata. Iar o asemenea umilintã, înduratã în spatiul public, culmea, la o farmacie, a fost firesc sã o marcheze mult mai mult. Chiar în aceste zile, profesoara se aflã într-un concediu medical, cãci starea sa de sãnãtate este una destul de fragilã.

„Doamna profesoarã este apãratã de lege, în asemenea situatii. Trebuie sã depunã o plângere la Casa de Asigurãri de Sãnãtate”

Despre situatia aceasta au fost întrebate autoritãti competente din sistemul medical vasluian, tocmai pentru ca profesoara sã stie cã nu e singurã, iar legea apãrã oamenii în astfel de situatii. „Doamna profesoarã poate oricând, de preferat cât mai curând, sã depunã o plângere la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui, în care sã povesteascã tot ceea ce s-a întâmplat. Asemenea comportamente nu sunt admise, iar totul intrã sub incidenta unei încãlcãri flagrante a accesului unei persoane la medicamente. Doamna profesoarã, asadar, este asteptatã sã depunã o plângere scrisã, iar mãsurile vor fi luate în consecintã”.