Profesoara Doina Gosav, premiatã pentru performante deosebite în educatie

Doina Gosav (sursa foto: Proiectul Merito)

FELICITÃRI… Profesoara Doina Gosav a fost premiatã, zilele trecute, la Gala MERITO pentru performante deosebite în educatie. Aceasta predã chimie la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” de peste 20 ani si pregãteste voluntar elevii pentru admiterea la Medicinã. Alãturi de ea, alti 11 dascãli din tarã au fost premiati pentru rezultate extraordinare obtinute cu elevii.  

Este a V-a generatie de profesori MERITO si a treia galã desfãsuratã sub Înaltul Patronaj al Presedintelui României. „Gala MERITO este, probabil, pentru noi, cei care lucrãm zi de zi în Educatie, platforma cea mai cunoscutã si apreciatã de recunoastere a meritelor profesorilor exceptionali din toatã tara. Gala MERITO este si o sursã ce ne umple paharul cu motivatie de a merge mai departe pentru încã un an scolar, cât si o îmbinare fãrã precedent între mediul privat, mediul asociativ si scoalã. Capacitatea de a crede în mai bine si de a face tot ce îi stã în puteri pentru acel mai bine în care sperã este ceea ce diferentiazã profesorul MERITO, iar elementele definitorii ale acestuia sunt empatia si acea dorintã de a nu lãsa niciun copil în urmã”, a declarat Ligia Deca, Consilier Prezidential, Departamentul Educatie-Cercetare din cadrul Administratiei Prezidentiale, în deschiderea Galei MERITO 2020.

55 de dascãli care lucreazã împreunã la transformarea meseriei de profesor în România

Proiectul Merito si propune sã promoveze profesorii exemplari, care schimbã România în bine. „Din 2016, prin proiectul MERITO recunoastem public si material meritele profesorilor valorosi ai României, prin Gala anualã. Comunitatea profesorilor laureati a crescut la 55 de dascãli, cu care, împreunã cu antreprenorii si managerii din RBL, lucrãm ca sã multiplice în sistemul de educatie bune practici de predare, prin interventii de învãtare colaborativã, o voce a profesorilor si printr-o platformã online. Misiunea MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o profesionaliza, a o face din nou dezirabilã pentru tineri si apreciatã în societate”, au transmis organizatorii.