Primarul Ciupilan, pozã „decisivã”, la semnarea contractului pentru modernizarea Ambulatoriului din Husi!

ACORD... Primarul Ciupilan a pecetluit întelegerea cu reprezentantul ADR Nord Est, pentru finantarea de 5,53 milioane de lei.

HOTÃRÂT… Primarul Ciupilan nu se mai opreste din dat vesti! Dupã ce ieri a anuntat cã licitatia pentru modernizarea cinematografului „Dacia” se aflã deja pe SEAP si putin mai este pânã la desemnarea firmei care se va apuca de lucru, primarul Husului anuntã azi cã tocmai ce a semnat un alt contract de finantare, cel pentru „Modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Husi”. Ca sã pecetluiascã izbânda, primarul a fãcut si o pozã cu reprezentantul ADR Nord Est Piatra Neamt.

La data de 04 februarie 2020, primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, a semnat la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est Piatra Neamt, contractul de finantare pentru proiectul Modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Husi. Unitatea Administrativ Teritorialã, în calitate de beneficiar, implementeazã pe parcursul a 40 de luni, acest proiect. Proiectul este finantat de Uniunea Europeanã, prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritarã 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale”, au comunicat reprezentatii Primãriei Husi. Valoarea totalã a contractului de finantare este de 5.530.843,28 lei, iar contributia Primãriei Husi este de 110.617,32 lei.

Poza de la fata locului, dovada semnãrii contractului de 5,53 milioane de lei

Probabil, ca nu cumva liberalii din Consiliu Local Husi, cei care au privit adesea cu reticentã vestile despre demersurile intreprinse de executivul local, sã se îndoiascã iar de realitatea celor anuntate, primarul Ciupilan a fãcut repede o pozã cu reprezentantul Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est Piatra Neamt, în momentul crucial al semnãrii contractului. Edilul a spus cã aceste fonduri europene consistente vor fi folosite la dotarea cu aparaturã medicalã a Ambulatoriului de Specialitate si a laboratoarelor care îl deservesc, pentru a se putea stabili diagnostice precise si rapide, care sã ducã la realizarea unui tratament eficient. „Este vorba despre o muncã pe care am depus-o eu, împreunã cu toti angajatii Primãriei! Sãnãtatea este cea mai importantã, iar dotarea Ambulatoriului cu aparaturã modernã, în asa fel încât oamenii sã aibã în orasul lor posibilitatea unor servicii medicale importante, eu spun cã este un lucru bun. Unii spun cã nu facem nimic, dar eu cred cã aceste fonduri aduse în oras sunt rodul unui efort, nu? N-am dormit în Primãrie, cum spun altii. Facem si cinematograful, dotãm si Ambulatoriul si mai sunt multe de fãcut în oras. Spitalul va avea astfel o activitate mult mai bunã, pentru binele pacientilor. Da, am fãcut si pozã, cãci m-am sãturat sã vin cu documente în Consiliu si unii colegi din CL sã spunã cã nu e adevãrat ceea ce se face”, a spus primarul Ioan Ciupilan.