Primarul Boros în luptã cu manipularea PSD si dezinformarea oamenilor la limita penalului! (FOTO)

ORDIN... Primarul Boros aratã, cu subiect si predicat, cum se foloseste PSD de lupta dusã împotriva noului coronavirus, pentru imagine!

LÃMURIRI… Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, a remis pe 25 martie, un comunicat de presã pentru a lãmuri unele aspecte în legãturã cu posibilitatea ca Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” sã devinã „unitate suport” si sã primeascã astfel toate cazurile din judet diagnosticate pozitiv cu boala COVID-19. Primarul Boros aratã ce pozitie a adoptat spitalul si Primãria fatã de solicitarea de la MS, cu o zi înainte ca acest lucru sã fie cunoscut de consilierii locali PSD. Dar, asa cum ne-au obisnuit, deputatul Adrian Solomon si consilierii sãi, si-au arogat merite „electorale” nu pentru a salva ceva ce nu avea cum sã fie salvat, nefiind loc de discutii când în joc este un ordin militar, ci pentru imagine electoralã!

„Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, informeazã cã, încã de pe data de 23 martie, a solicitat Ministerului Sãnãtãtii si Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, în numele Spitalului Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman>> si al Primãriei si Consiliului Local Municipal Bârlad, ca unitatea medicalã localã sã nu fie introdusã în prima linie de luptã împotriva noului coronavirus. Motivul invocat este cât se poate de simplu: dotãrile precare, lipsa de personal si de spatii adecvate, dar mai ales finantarea insuficientã. Cu toate acestea, PSD Bârlad continuã sã dezinformeze si transformã într-un periculos joc politic o situatie mai mult decât serioasã si îngrijorãtoare, nu doar la nivel national, ci mondial. Consilierii locali PSD au initiat o declaratie prin care resping planul Comitetului Judetean de Urgentã si a Ministerului Sãnãtãtii de a transforma Spitalul Municipal Bârlad în spital suport pentru tratarea bolnavilor de Covid-19! Argumentele sunt în declaratie! Declaratia este asemãnãtoare cu un memoriu înaintat de primarul Boros cãtre Ministerul Sãnãtãtii!>>

Si iatã care este adevãrul! Pe data de 22 martie, dupã orele 18.00, la nivel local s-a primit o informatie conform cãreia Ministerul Sãnãtãtii, urmare a unor discutii purtate cu responsabili ai Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, intentioneazã sã declare spitalul din Bârlad drept <<unitate suport>>. Acest lucru ar însemna cã primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, confimate la nivel judetean, ar urma sã fie internate exclusiv la Bârlad. A doua zi, respectiv pe 23 martie , în urma unor consultãri cu responsabilii spitalului, a fost întocmit un memoriu care a fost transmis imediat, sub semnãtura primarului Dumitru Boros, cãtre Ministerul Sãnãtãtii si Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, în care reprezentantii UAT Bârlad si cei ai spitalului cereau celor douã institutii sã renunte la ideea de a transforma unitatea medicalã din Bârlad în spital de suport. (..) Apoi, pe 24 martie 2020, de la ora 16.00, primarul Dumitru Boros a convocat o sedintã de îndatã a Consliului Local Municipal Bârlad. Primarul Dumitru Boros le-a cerut consilierilor sã îsi exprime si un punct de vedere în legãturã cu subiectul „spital suport”. Toti consilierii s-au declarat de acord cu textul propus, mai ales dupã ce lui Huiban i s-a explicat cã orice declaratie, pentru a putea fi adoptatã, trebuie mai întâi votatã!”, se mentioneazã în comunicatul de la Primãria Bârlad.

„Solomon minte precum respirã”

„Numai cã, la scurt timp de la terminarea sedintei, pe o paginã de socializare a PSD Bârlad apare informatia cã alesii locali ai PSD ar fi initiat declaratia în cauzã si cã aceasta ar fi doar <<asemãnãtoare>> cu textul memoriului. Atât de pe înregistrãrile video ale sedintei, cât si din publicarea ambelor acte (memoriul – foto 1 si declaratia – foto 2 <<asumatã>> de PSD Bârlad), se poate vedea cum social-democratii urmãresc într-un mod cât se poate de josnic doar sã îsi atragã capital politic, chiar mintind si plagiind.Unde este contributia consilierilor PSD, care nici mãcar nu stiau de intentia Ministerului si a Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui de a transforma spitalul într-unul de suport? Este de neacceptat faptul cã PSD Bârlad a ajuns sã politizeze o tragedie la nivel mondial, aruncând cu noroi în cei care chiar se implicã în rezolvarea problemelor actuale, precum si în cei care sprijinã din proprie initiativã si dezinteresat spitalul bârlãdean! Le spun pesedistilor, poate nu au aflat, cã accesul tot mai facil la informatii nu mai permite manipularea cu atâta usurintã a oamenilor, asa cum au fãcut pânã acum! (..) Au aflat si ei cã, de fapt, nimeni din administratia localã nu a avut niciun cuvânt de spus în acest sens, deciziile fiind luate exclusiv de la nivel judetean si national. Dar nu i-a vãzut cerându-si scuze, mãcar bârlãdenilor pentru dezinformãrile cu tentã de manipulare transmise în spatiul public! (…) Lãsati deoparte rãfuielile politice!”, a declarat primarul Dumitru Boros.