Primăria pregăteşte EXPROPRIERILE din Ancora şi Traian

* Demolarea garajelor rămase întregi printre ruinele din Complex Ancora şi lărgirea cu încă două benzi a străzii Traian între Piaţa Centrală şi strada Brăilei nu se pot face decât cu exproprierea pentru cauză de utilitate publică a unor gălăţeni * Pentru a putea face acest lucru, Primăria, plăteşte două firme să-i facă planurile urbanistice de restructurare urbană

Nu mai puţin de 129.300 de lei le va plăti Primăria municipiului Galaţi firmelor Bodo Invest SRL şi Proiect SRL pentru elaborarea planurilor urbanistice necesare pentru restructurarea urbană a două zone din Galaţi. Este vorba despre Complexul Comercial Ancora şi despre zona străzii Traian, cuprinsă între Metro şi strada Brăilei. De fapt, municipalitatea pregăteşte în acest fel documentaţia care va sta la baza exproprierilor care vor permite restructurarea urbană a zonei Ancora (demolarea garajelor) şi lărgirea străzii Traian. Mai trebuie spus că licitaţia câştigată de cele două firme a plecat de la suma de 238.500 de lei, şi pentru contract s-au bătut cinci ofertanţi.
Garajele, la numărătoare
Complexul Ancora arată ca după bombardament după ce autorităţile au încercat să demoleze garajele pentru a realiza o parcare cu spaţii verzi, micro-piaţă şi zonă de socializare. Planul de restructurare urbană a eşuat din cauză că Primăria nu s-a înţeles cu proprietarii de garaje. Aşa că firmele Bodo şi Proiect au misiunea de a elabora, în termen de 90 de zile, Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană a Complexului Comercial Ancora – Mazepa I şi de amenajare a unei artere de legătură între străzile Alexandru Lăpuşneanu şi Roşiori, inclusiv a unor spaţii de parcare. Pentru a-i expropria pe gălăţenii care sunt proprietari pe garaj cât şi pe terenul de sub construcţie, autorităţile au hotărât crearea acestei artere de legătură, convinse că va contribui la fluidizarea traficului auto şi pietonal.

sursa: http://www.viata-libera.ro/eveniment/65038-primaria-pregateste-exproprierile-din-ancora-si-traian