Președintele PNL Huși: “Oamenii chiar doresc să schimbe ceva în municipiul Huși, ca să urmăm exemplul și modelele orașelor din vestul țării”

Radu Bobârnat, președintele PNL Huși

MESAJ… Liberalii de la Huși au fost printre primii alegători, care și-au exprimat votul, iar prezența lor matinală s-a vrut un exemplu și, totodată, un îndemn pentru electorat.  La ieșirea din secția de votare, președintele PNL Huși, Radu Bobârnat, a declarat: “Prezența noastră matinală la vot vrea să fie și un exemplu pentru toți cetățenii, că trebuie să ne facem datoria civică și să votăm. Acesta este modul în care o comunitate se exprimă în mod democratic. Avem această modalitate prin care să ne alegem în mod liber liderii, să ne alegem modelele, să îi alegem pe acei oameni capabili să conducă cu bună-credință o comunitate, în următorii 4 ani. Speranțele sunt mari, am simțit în această campanie electorală din partea hușenilor o dorință de schimbare, de a pune Hușul pe făgașul unei dezvoltări economice reale a orașului. Oamenii chiar doresc să schimbe ceva în municipiul Huși, ca să urmăm exemplul și modelele orașelor din vestul țării”, a spus președintele Bobârnat.  În privința prezenței la vot, înregistrată la nivelul oraș, în cursul dimineții, Radu Bobârnat a precizat: “Prezența la vot mi se pare destul de bună pentru această oră. Este semnul că oamenii sunt interesați de alegeri, ceea ce e foarte bine. Regulile sanitare sunt puse la punct, am observat că organizarea este bună și sperăm să nu fie niciun fel de probleme”. 

Încercare de fraudă într-o secție de vot din Huși: două buletine pe cap de alegător!   

Problemele însă au survenit din cu totul altă direcție decât siguranța în privința prevenirii răspândirii virusului Sars CoV 2. Președintele Bobârnat a fost informat de către reprezentantul PNL în BEC asupra unei tentative de fraudă, înregistrată în secția de votare din incinta Școlii nr. 2. “Am fost și eu informat de către reprezentantul nostru în Biroul municipal de Circumscripție, despre acest incident. Nu pot să mă prununț deocamdată. Este vorba despre o persoană, care a primit două buletine de vot, pentru funcția de primar. Le-a votat pe amândouă și înainte de a le pune în urnă a fost descoperit. S-a sesizat incidentul, s-a sunat imediat la BEC. Sunt mai multe posibile explicații: poate fi o eroare, poate fi o intenție de fraudă, poate fi o neatenție. Poliția va verifica și va stabili”, a spus Radu Bobârnat, președintele PNL Huși.