Politistul Mihai Vizitiu va da explicatii în fata magistratilor Tribunalului Iasi

DECIZIE….Magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea de strãmutare a procesului în care politistul Mihai Vizitiu a fost trimis în judecatã dupã ce a fost acuzat cã a omorât un tânãr cu arma din dotare. Astfel, dosarul politistului a ajuns pe masa magistratilor Tribunalului Iasi care au stabilit deja si primul termen. Astfel, instanta ieseanã a decis ca audierea polititului Mihai Viziteu sã se facã în luna februarie, odatã cu debutul dosarului la Tribunalul Iasi. Toatã povestea a început anul trecut, în luna martie, dupã ce agentul de politie Mihai Vizitiu l-a oprit pe Adrian Munteanu, de 27 de ani, în trafic, în Zona Industrialã. Tânãrul s-a dat jos din masinã si a luat-o la fugã cu Vizitiu pe urmele lui. Conform declaratiilor oamenilor legii, tânãrul a fost somat verbal sã se opreascã, dar nu a fãcut-o. Mihai Vizitiu a plecat în urmãrirea lui cu pistolul din dotare în mânã. În momentul în care l-a ajuns, l-ar fi prins de umeri cu ambele mâini si arma s-ar fi descãrcat, soferul a murit pe loc.

Politistul acuzat cã în primãvara anului 2018 a ucis un tânãr cu arma din dotare va fi judecat, în continuare, de cãtre Tribunalul Iasi. Si asta dupã ce magistratii Tribunalului Vaslui au admis cererea de strãmutare a dosarului formulatã de cãtre apãrãtorul ales. Zilele trecute, magistratii ieseni au decis ca primul termen de judecatã al dosarului sã fie în luna februarie, atunci când Vizitiu va fi si audiat în calitate de inculpat. Toatã povestea a pornit dupã ce, pentru a doua oarã în istoria politiei rutiere din judetul Vaslui, un politist ajunge sã fie cercetat dupã ce-si foloseste armamentul din dotare. În 2009, Cristian Zamfir, recunoscut pentru zelul si corectitudinea cu care aplicã legea pe drumurile din judetul Vaslui, a fãcut uz de armã pentru a opri în trafic un sofer indisciplinat. În 2018, la jumãtatea lunii martie, un alt politist vasluian recunoscut pentru aceleasi calitãti, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Mihai Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui pânã la momentul în care s-a implicat Parchetul General.

Cum a fost împuscat Adrian Munteanu

REMEMBER…Politistul Mihai Vizitiu a intrat în atentia anchetatorilor dupã ce, în luna martie, a folosit arma din dotare pentru a opri un tânãr care încerca sã scape, cu fuga, de rãspundere. Din pãcate, glontul tras de arma lui Vizitiu a lovit capul lui Adrian Munteanu. Tânãrul de 27 de ani a fost resuscitat de cãtre medicii de pe ambulantã de douã ori, dar dupã mai bine de douã ore, a fost declarat decesul. Cazul a fost apoi preluat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, dar la cererea avocatei familiei victimei, dosarul a ajuns acum în atentia procurorilor din cadrul Parchetului General. Ca o coincidentã, victima este nepotul unui alt politist cunoscut din judetul Vaslui, subcomisarul Iulian Munteanu. Si tot ca o coincidentã, politistul care avea sã facã denuntul la DNA în urma cãruia Munteanu, mai multi politisti si oameni de afaceri din Vaslui au ajuns acum în boxa acuzatilor, a fost cel care l-a împuscat pe Adrian Munteanu. Conform declaratiilor martorilor, victima ar fi bãut ceva, apoi s-a urcat la volan, chiar dacã avea permisul suspendat. Nu a reusit sã parcurgã o distantã prea mare si a dat nas în nas cu masina politiei rutiere. Stiindu-se bãut si cu permisul suspendat, Adrian Munteanu a coborât din masinã si a luat-o la fugã. Pe urmele lui a pornit si politistul Mihai Vizitiu, cu arma în mânã. L-a somat verbal sã se opreascã si, în momentul în care l-a ajuns, l-a prins de umeri. Avea pistolul în mânã în acel moment, dezasigurat. Arma s-a descãrcat si glontul l-a lovit în cap pe Munteanu.