Pistolarul din Bârlad rãmâne în arest preventiv

Fiul grefierei din Bârlad va mai sta încã 30 de zile dupã gratii

PRINS… Fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad, Eduard Stefan Cicoiu, prins dupã cinci zile de cãutãri de la comiterea infractiunii si bãgat direct dupã gratii, rãmâne dupã gratii. Magistratii au respins cererea de înlocuire a mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã si au prelungit mandatul de arestare. Bãrbatul de 30 de ani este cercetat pentru tentativã de omor, folosire de armã letalã în mod ilegal si încãlcarea regimului armelor si munitiilor si a fost prins pe raza judetului Galati, în municipiul Tecuci. Dupã ore întregi de audieri, Eduard Stefan Ciocoiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a sustinut în fata judecãtorului de drepturi si libertãti cã este nevinovat si cã i s-a înscenat totul. Suspectul a spus cã vrea sã facã un autodenunt la DIICOT-ul central, el fiind unul dintre membrii unei grupãri infractionale, cercetatã pentru fraude informatice, retea condusã de Bebe Cordas.

Trimis dupã gratii pentru comiterea infractiunilor de tentativã de omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de armã fãrã drept, Eduard Stefan Ciocoiu, de 30 de ani, fiul grefierei de la Bârlad vrea sã scape de arest preventiv. A cerut, fãrã succes însã, magistratilor înlocuirea mãsurii privative de libertate cu una mai usoarã dar instanta a respins cererea. Ciocoiu a ajuns dupã gratii dupã ce, pe 29 noiembrie, în intersectia din zona Confectii, un bãrbat în vârstã de 27 de ani, Eduard Filip Modoranu a sunat la 112 si a sesizat cã masina în care se afla a fost atacatã si din alt autoturism s-au tras trei focuri de armã asupra lui. La fata locului, politistii au gãsit masina cu urme clare de gloante, au gãsit si un cartus provenind de la un glont letal de 9 mm, însã masina din care s-a tras nu se afla la fata locului. În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Stefan Ciocoiu, fiul unei grefiere din cadrul Judecãtoriei Bârlad. Încã din seara de 29 noiembrie, politistii au mers sã-l caute pe atacator, însã acesta nu era acasã, familia precizând cã este plecat. Au avut loc perchezitii domiciliare la domiciliul lui Eduard Ciocoiu, a pãrintilor sãi si a unor rude, însã pistolul cu care s-a tras nu a fost de gãsit. A fost perchezitionatã si masina din care victima Eduard Filip a precizat cã s-a tras, însã nu se cunoaste rezultatul perchezitiei. Pãrintii lui Eduard Stefan Ciocoiu au sustinut cã fiul lor este nevinovat, acuzând ziaristii cã scriu prostii. De altfel, bunica lui Eduard Ciocoiu a atacat o ziaristã, fiind aproape sã o ia la bãtaie. Aceasta a fost potolitã cu greu de ginerele sãu, tatãl celui acuzat cã a tras cu pistolul.

Politistii vasluieni l-au prins la câteva ore dupã ce acesta a dat un interviu televizat!

Pistolarul din Bârlad a fost prins pe raza orasului Tecuci. „În urma activitãtilor specifice desfãsurate de cãtre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, în seara de 3 decembrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, judetul Galati, politistii au depistat bãrbatul în vârstã de 30 de ani, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, care se sustrãgea cercetãrilor. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetãrilor în cauzã. Politistii vasluieni au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Galati”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Reamintim cã politistii din Vaslui au fost practic umiliti de Eduard Ciocoiu, suspect în cazul atacului mafiot petrecut la Bârlad în seara de 29 noiembrie. Acesta a fugit si era cãutat de patru zile de oamenii legii, fiind de negãsit. Numai cã, râzând de cãutãtori, fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad a dat inteviuri pentru un site de stiri! Si mai mult, el i-a atacat pe anchetatori, precizând cã nu se predã de frica celor care îl vor ancheta. Mai mult, acesta a trimis o „sãgeatã” cãtre cei care, zice el, îi fabricã un dosar: „Fac un apel cãtre cei care fac aceste jocuri murdare si vor sã-mi însceneze aceste fapte pe care nu le-am comis, pentru cã în acest sens voi face mai multe dezvãluiri”, a spus suspectul pistolar. Surse neoficiale ne-au spus cã Eduard Ciocoiu a spus cã vrea sã facã un denunt la DIICOT Bucuresti, privind pe cei care, spune el, i-au înscenat atacul mafiot de care este acuzat.