Peste 500 de cadre didactice sustin examenul de titularizare

EMOTII… Vasluienii care aspirã la un post de profesor titular sustin astãzi proba scrisã a examenului de titularizare. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, numãrul celor înscrisi este 513, cu mult mai mare fatã de numãrul posturilor titularizabile (duratã nedeterminatã) – 116. Pe duratã nedeterminatã sunt disponibile mai multe locuri – 2272, însã dintre acestea doar 478 sunt complete. Examenul se va desfãsura în douã centre de concurs, unul la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, iar celãlalt, la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”.

“Accesul candidatilor în centrul de concurs pentru proba scrisã se face în intervalul 8:00 – 9:00. Lucrarea scrisã se desfãsoarã în intervalul orar 10.00-14.00. La prezentarea în centrul de concurs, candidatii vor avea asupra lor buletinul/cartea de identitate/adeverintã identitate/ pasaportul în termen de valabilitate. În mod exceptional, accesul se poate face si în baza permisului de conducere sau cãrtii de alegãtor. Pentru redactarea lucrãrilor se foloseste cernealã sau pix de culoare albastrã; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. Este interzisã utilizarea instrumentelor de scris(stilou, pix) a cãror cernealã se poate sterge. Candidatii si profesorii asistenti nu pot avea asupra lor, în sãlile de concurs, cãrti, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de calcul si de comunicare la distantã. Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latinã sau greacã veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, postã”. Candidatii care renuntã din proprie initiativã la concurs pot solicita anularea lucrãrii, pe baza unei declaratii, si pot pãrãsi sala dupã cel putin o orã de la deschiderea plicului cu subiecte”, prevãd regulile titularizãrii stabilite de Ministerul Educatiei.

Rezultatele finale, programate pentru data de 30 iulie 2019.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadã nedeterminatã într-o scoalã, iar pentru acest lucru profesorii trebuie sã obtinã minimum nota 7 atât la examenul scris, cât si la inspectia la clasã. Cei care au obtinut minimum nota 5 (cinci) pot obtine un post de suplinitor. Rezultatele examenului de titularizare 2019 se afiseazã pe 23 iulie la sediul scolii în care s-a desfãsurat proba scrisã si la inspectoratele scolare. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare, în zilele de 23 iulie – pânã la ora 21:00, si 24 iulie – pânã la ora 15:00. Rezultatele finale ale examenului de titularizare 2019 se afiseazã pe data de 30 iulie.