Pedofil lăsat liber după două atacuri

Pedofilul care a atacat în luna septembrie două copile în vârstă de 12 şi respectiv 13 ani, din comuna Nicşeni, a scăpat de arest. În urma unei solicitări a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, magistraţii au revocat arestul preventiv şi au dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii. Potrivit acestei ultime decizii, bărbatul va fi internat într-o clinică de specialitate, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. Totodată, procurorii continuă ancheta, bărbatul fiind cercetat pentru două tentative de viol.

Faptele s-au petrecut pe 6 şi respectiv 26 septembrie, când cele două fete, eleve ale unei şcoli din localitate, au fost acostate pe stradă de Mihai I., în vârstă de 35 de ani, care le-a făcut semn să îl însoţească în locuri izolate, fără a exercita violenţe asupra lor. În prima situaţie, bărbatul a fost surprins de un consătean care a intervenit imediat, iar în cel de-al doilea caz minora a reuşit să fugă.

Eliberat în baza recursului compensatoriu

Suspectul, care este surdo-mut şi suferă de unele afecţiuni psihice, are antecedente penale, tot pentru agresiuni sexuale. În toamna lui 2014, el a violat o fetiţă în vârstă de numai opt ani. Arestat şi atunci, individul a fost condamnat la cinci ani de detenţie şi a executat pedeapsa în Penitenciarul Botoşani. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/11/12/pedofil-lasat-liber-dupa-doua-atacuri/