Pecheanu se disculpã: „cine stie cum s-o fi dat singur cu capul de pereti”

Gelu Pecheanu

Bãtaie cu strigãturi, la Ghermãnesti!

AGITATI… Dupã ce a fost acuzat cã a snopit în bãtaie un consãtean, cãruia i-a zgâltâit serios maxilarul, fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, vine sã-si spunã si el punctul de vedere. Chiar dacã omul, Dorel Potrache, a ajuns la Spitalul Husi si si-a scos un certificat medico-legal, Gelu Pecheanu respinge acuzatiile si dã vina pe o amplã „lucrãturã politicã”. „În ziua aceea, Dorel mã înjura în magazin si a vrut sã punã mâna pe mine, iar eu doar l-am dat la o parte. Cine stie pe unde o fi dat el cu capul de pereti si spune cã l-am bãtut eu”, se mirã Pecheanu. Mai mult decât atât, ca sã arate cã, de fapt, rãzboiul politic pentru alegerile locale s-a pornit serios pe malul Prutului, Pecheanu a povestit ce a pãtit acum douã zile cu contracandidatul sãu de la PMP. „De exemplu, ca sã vedeti de ce sunt ei în stare, candidatul PMP-ului a iesit ieri cu cãtelul la poartã si mi-a arãtat fundul animalului. Acestea sunt provocãri. Dar eu nu le rãspund”, a sustinut administratorul public al comunei Drânceni.

La Drânceni s-a trecut deja la bãtaie! Aprigii sãteni din satul resedintã de comunã s-au apucat de dispute, care se încheie, mai nou, pe la Spital si Medicina Legalã. În centrul celui mai recent scandal este nimeni altul decât Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei. În timp ce victima si sustinãtorii ei îl acuzã pe fostul primar cã l-a bãtut mãr pe Dorel Potrache, Gelu Pecheanu respinge acuzatiile si dã vina pe un complot politic, menit sã îl împiedice sã mai candideze.

„Nu l-am bãtut. Doar l-am împins când el a vrut sã punã mâna pe mine”

„În ziua de 27 iunie, într-adevãr, eu eram la magazinul meu si îmi beam cafeaua. A venit acest Dorel Potrache si, când m-a vãzut, a început sã mã înjure. Eu nu l-am bãtut. Doar l-am împins, când el a vrut sã punã mâna pe mine. Era acolo gestionara, care a vãzut totul, dar mai erau alte douã persoane, care sunt martori. Nu l-am atins. Si ce dacã si-a scos certificat medico-legal? Cine stie pe unde s-o fi dat el cu capul de pereti, ca sã spunã cã l-am bãtut eu. Dorel e nevinovat. De el se folosesc adversarii mei politici. Eu i-am dat ajutor social, l-au ajutat cu multe, cã e familie necãjitã. Iar el acum ce face?!”, întreabã, retoric, fostul primar. Adevãrul este cã cearta dintre ei a izbucnit de la o bucatã de pãmânt, pe care ar detine-o cu acte familia lui Pecheanu, dar care ar fi în posesia de facto a victimei. „Asa este. E vorba despre 0,55 ari de teren. Fiul meu detine acel pãmânt cu acte legale, iar ei nu vor sã îl elibereze, pentru cã au nu stiu ce hârtie de mânã. Dar de bãtut, nu l-am bãtut. Am martori. Este doar circ si vrajbã, fãcutã de adversarii politici”, afirmã Gelu Pecheanu.

Sindromul „Pecheanu”: „oful meu e cã, fatã de alte campanii, acum am contracandidati foarte prosti”

Acum, cu vrajbã sau fãrã, cert este cã Potrache a ajuns cu vânãtãi si cu dureri de maxilar la Spitalul din Husi, unde a primit îngrijiri medicale. „Eu am o întrebare: dacã spune Potrache cã l-am bãtut pânã a lesinat, la magazin la mine, de ce nu a chemat Politia si toate institutiile statului? Asemenea fapte se constatã pe loc, vine Politia, vede, ancheteazã. Nu asa, spune unul prostii, iar altii îl iau în seamã”, se apãrã Pecheanu. Pânã când se va clarifica chestiunea cu bãtaia, la Drânceni fierberea politicã pare sã fie piaza rea! „Aici e doar politicã. Aici unii suferã de sindromul „Pecheanu”. Dar oful meu e cã, fatã de alte campanii, acum am contracandidati foarte prosti. N-au scoalã. La modul cel mai serios vã spun, mai prosti contracandidati ca anul ãsta, eu n-am avut în toti 12 ani. Nu stiu ce sã mã mai fac cu ei, de prosti ce sunt”, s-a lamentat fostul primar de la Drânceni.