„Oratoria” ar putea fi introdusă în programa şcolară

„Oratoria” ar putea deveni materie opţională în şcolile din România. Un program-pilot care susţine introducerea acestei materii în curricula învățământului de stat românesc a fost demarat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în colaborare cu Amalia Sterescu, profesionist în domeniu, iniţiatoarea unei şcoli private de „Public Speaking”.

Amalia Sterescu a lansat, la începutul anului 2015, un manifest pentru introducerea materiei opționale „Public Speaking” sau „Oratorie” în curricula învățământului de stat românesc. În urma unei întâlniri cu Amalia Sterescu, inspectorul general al ISMB, Constantin Trăistaru, a decis să pună bazele unui unui program pilot, în perioada aprilie-iunie 2015, în 12 şcoli din Bucureşti, potrivit jurnalul24.ro.

„Într-o lume globalizată, în care orice actual sau viitor profesionist intră în competiție cu profesioniști din întreaga lumea, avem nevoie să învățăm să vorbim în public. Discursul public nu este ușor, iar acest lucru se vede în fiecare zi. Pare dificil să îți argumentezi, să îți susții ideile, indiferent că e vorba de viața personală sau profesională, însă abilitatea de a vorbi în public se cere învățată și cizelată”, a explicat Amalia Sterescu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/oratoria-ar-putea-fi-introdusa-in-programa-scolara_214688.html#ixzz3XNF5JbRe