O fotografie făcută în prima zi de școală din România a devenit virală. Reacțiile neașteptate ale europenilor

O poză făcută la o școală din București pe 14 septembrie, care surprinde distanțarea socială a copiilor și îngrămădeala părinților, s-a viralizat pe rețelele sociale. Dar reacțiile din întreaga lume au arătat că nu suntem nici pe departe unici atunci când vine vorba despre nerespectarea regulilor de prevenție în plină epidemie COVID. Mulți comentatori spun că au observat situații asemănătoare și în țările lor, Italia, Spania, Portugalia sau chiar Germania.

Imaginea a fost postată inițial chiar pe 14 septembrie, la deschiderea noului an școlar, de Ștefan Pălărie, politician din partidul PLUS. ”În interior elevii distanțați. În exterior părinții înghesuiți. Privind poza asta ai spune că e bine ca elevii să fie ținuți cât mai mult la școală, departe de aglomerația străzii pentru a-i putea proteja și nu invers, așa cum se tem mulți dintre părinți. Avem nevoie de educație și pentru adulți. Asta este cert!”, a scris Pălărie, care a precizat că imaginea a fost surprinsă la Școala 196 din Sectorul 3. Pe pagina de Facebook a lui Pălărie, poza a avut 67 de distribuiri. Pe 16 septembrie, imaginea a fost postată și de Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate. ”Arată diferența dintre cum sunt respectate recomandările de sănătate publică într-un mediu controlat (copiii din curtea școlii) și cum sunt respectate în viața reală (părinții de la porți)”, a scris Mixich, care a adăugat că aceste recomandări trebuie să câștige ”și mințile, și inimile” oamenilor pentru a fi eficiente.
Citeşte întreaga ştire: O fotografie făcută în prima zi de școală din România a devenit virală. Reacțiile neașteptate ale europenilor