O fetiţă de patru ani suspectă de coronavirus a fost internată la Bacău

O fetiță de 5 ani a fost internată, sâmbătă, la secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență din Bacău, informează Mediafax.

Copila s-a întors recent, împreună cu familia, din regiunea Veneto, Italia, și a fost adusă la spital după ce i-au apărut dureri în gât și secreții nazale.

Conducerea DSP Bacău a transmis că fetiţa a fost internată la Secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență Bacău

„Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor. Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iași în vederea stabilirii diagnosticului”, au transmis reprezentanții DSP Bacău, într-un comuncat de presă.

Din relatările medicului de gardă care a consultat pacienta este vorba despre o fetiță de 5 ani, care a venit împreună cu părinții și sora ei de 11 ani…………..https://www.romaniatv.net/o-fetita-de-patru-ani-suspecta-de-coronavirus-a-fost-internata-la-bacau_510952.html