O fetitã de 8 ani agresatã de mama vitregã, la un pas sã moarã de frig pe câmp!

DUREROS… Caz teribil, în comuna Pogana! O fetitã de numai 8 ani a fost gãsitã de o femeie din sat, pe un câmp din proximitatea drumului comunal dintre localitãtile Cârjãoani si Bogesti. Când a vãzut-o singurã, speriatã si murdarã pe copilã, femeia a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutor medical. La fata locului a sosit în scurt timp o ambulantã de la Bârlad, care a preluat fetita si dus-o la Spital, la Sectia de Pediatrie. Medicul de pe Ambulantã a vorbit cu micuta si a întrebat-o ce s-a întâmplat, iar aceasta i-a povestit cã a fost bãtutã si gonitã de acasã, de cãtre mama vitregã. Fata a avut mare noroc cã a fost gãsitã repede, pentru cã altfel putea sã se întunece si sã rãmânã pe câmp, unde ar fi înghetat de frig si se putea întâmpla o nenorocire. Fetita a ajuns la spitalul din Bârlad si apoi la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRUCANE) Bârlad. Mama vitregã, anchetatã pentru violentã în familie, neagã vehement cã ar fi bãtut-o si alungat-o, de acasã pe copilã. Politia cât si Protectia Copilului vor ancheta cazul pentru a vedea dacã cei doi copii ai familiei, care sunt acasã la Mãscurei, sunt în sigurantã.

Cadrele medicale de pe Ambulantã, care au fost la caz, nu au stat pe gânduri si au sesizat Politia. „S-a deschis un dosar penal, pentru violentã în familie în care se fac cercetãri pentru a vedea în ce împrejurãri a fost agresatã fetita, dacã a fost agresatã fizic. În functie de concluziile anchetei se vor propune mãsurile legale”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Fetita este elevã în clasa a II-a, la Scoala din Mãscurie si este din Bacãu, fiind copilul din prima cãsãtorie a lui Neculai C. Acesta locuieste cu concubina, care este din Mãscurei, care din câte se pare are sI ea doi copii. Neculai s-a mutat la ea cu fata din prima cãsãtorie, mama fetei locuind în judetul Bacãu. Fata le-a spus asistentilor sociali de la CPRUCNE cã nu este prima datã când îndurã bãtãi de la mama vitregã, ea plecând de acasã si anul trecut. Cel putin asa sustine mama ei vitregã, acuzând cã fata ar avea un comportament agresiv fatã de ea si amenintã cu plecarea ori de câte ori i se spune sã fie cuminte.

În acest caz a fost anuntatã si Protectia Copilului Vaslui, care a institutionalizat fetita la CPRUCANE Bârlad, urmând ca astãzi se facã o anchetã socialã la Mãscurei pentru a stabili dacã ceilalti doi copii sunt în situatie de risc în familia respectivã.