O femeie si-a luat copilul si a plecat de acasã, sotul este disperat!

RÃPIRE…Politistii vasluieni au de cercetat un caz de disparitie a douã persoane, mamã si fiu, care se anuntã destul de simplu. Pentru cã femeia, din satul Buda, comuna Alexandru Vlahutã, a plecat de la domiciliul conjugal, si-a luat copilul, dar nu si-a anuntat familia cã pleacã definitiv. Doar s-a urcat într-o masinã albã cu numere de Constanta si dusã a fost! Cu tot cu copil. S-a întâmplat pe 10 martie, iar de atunci sotul si rudele acestuia o cautã, anuntând si politia cã au dispãrut! Gurile rele ale satului spun cã, de fapt, femeia si-a pãrãsit domiciliul conjugal, nu mai avea chef sã trãiascã cu sotul si a decis singurã sã plece, pe undeva prin judetul Constanta. Ideea este cã a luat si copilul minor de lângã tatãl sãu, ceea ce nu prea poate sã facã fãrã o hotãrâre judecãtoreascã, iar asta se cheamã … rãpire!

O poveste ciudatã, cu iz de telenovelã, se petrece în comuna Alexandru Vlahutã, localitatea Buda. O femeie de 43 de ani a plecat de la domiciliu, cu tot cu copilul de 12 ani, elev în clasa a V-a la Scoala din Alexandru Vlahutã. Conform comunicatului emis de politie, în ziua de 10 martie a.c., Spânu Vasilica Simona, în vârstã de 43 ani, din comuna Alexandru Vlahutã, judetul Vaslui, a plecat voluntar de la domiciliu, împreunã cu fiul ei, Spânu Vlad Andrei, în vârstã de 12 ani, din aceeasi localitate si nu s-au mai întors pânã în prezent. Sotul femeii a fãcut plângere la Politia din Al. Vlahutã, dându-i dispãruti pe amândoi. „La data disparitiei, Spânu Vasilica Simona era îmbrãcatã cu o pereche de pantaloni albastri, geacã de tip vestã de culoare gri si era încãltatã cu ghete negre din piele. Semnalmente: înãltime de aproximativ 1.60 metri, greutate aproximativã de 65 kg., pãrul lung negru, ochi cãprui. Spânu Vlad Andrei era îmbrãcat cu trening de culoare albastrã si era încãltat cu ghete negre din piele. Semnalmente: înãltime de aproximativ 1.60 metri, greutate aproximativã de 45 kg., pãrul scurt saten, ochi albastri. În prezent, politistii vasluieni desfãsoarã activitãti specifice, în vederea depistãrii persoanelor sus-mentionate. Dacã ati vãzut aceste persoane sau aveti informatii despre ele, anuntati cea mai apropiatã unitate de politie sau apelati 112!”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sotul femeii este disperat: „Nu stiu nimic de ei de douã luni de zile!”

Contactat telefonic, sotul femeii ne-a spus cã este disperat, mai ales cã nu stie nimic de copil. Si nici nu are habar de ce i-a plecat nevasta de acasã. „Sunt douã luni de zile în care eu nu stiu nimic de ei! Dacã vine unul si mã omoarã ca sã spun, eu nu stiu nimic! Nu stiu nici de ce a plecat, habar nu am! Eu am mers în ziua aceea la muncã de la ora 6.00, iar ea la 7.30 a plecat! Nu mi-a zis nimic, nimic, nimic! Nu mi-a dat niciun motiv sã înteleg de ce a plecat! Nimic! A luat si copilul, fãrã sã stiu! Nu îmi dau seama de ce a plecat! Noi ne întelegeam foarte bine, nu aveam probleme … nu stiu! Si am doar un singur copil! Am înteles cã ar fi pe la niste rude din Hârsova, Constanta, la rudele tatãlui ei bun. Cineva i-ar fi dat telefon lui soacra mea cã este între rudele ei si se simte bine. Cu pandemia asta, soacra mea nu a putut sã meargã si m-am dus eu dar la adresa respectivã a iesit cineva care a zis cã nu stie nimic de ea si nici de copil. Si nici la Politia din Hârsova nu era anuntatã de Postul de Politie din Alexandru Vlahutã ca sã o caute pe ea sau pe copil. Vreau sã stiu despre el, sunt îngrijorat, copilul trebuie sã participe la lectiile online, sã îsi încheie situatia scolarã”, a spus Gabriel Spânu, sotul femeii dispãrute cu copil cu tot. Urmeazã ca politistii sã facã luminã în acest caz ciudat.