O femeie de 46 de ani, medic, mamă a trei copii, a murit cu simptome de coronavirus

O femeie în vârstă de doar 46 de ani, de profesie medic, fosta şefă a Centrului Medical Judeţean Suceava din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a murit sâmbătă dimineață, în apartamentul în care se izolase după ce acuzase o stare de rău specifică coronavirusului.  Adriana Lorena Bîrleanu, mamă a trei copii, se afla într-o situație delicată din punct de vedere juridic. Ea era trimisă în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care era judecată pentru luare de mită și eliberarea de medicamente cu efecte psihotrope în mod nejustificat. Procesul era pe rol la Tribunalul Botoșani, însă, bineînțeles că acesta va înceta o dată cu decesul femeii. Chiar dacă s-a aflat în mijlocul unor scandaluri imense, Adriana Lorena Bîrleanu se bucura de o imagine bună printre cei care au trecut pe la cabinetul ei cu diferite probleme. Dovadă și numărul foarte mare de comentarii cu păreri de rău postate la materialul publicat în ediția online a Monitorului de Suceava

A cerut ajutor medical pentru că nu mai putea respira

Revenind la dispariția prematură, din cercetările polițiștilor care au deschis un dosar penal pentru a lămuri cauza și împrejurările morții, rezultă că femeia se mutase de la domiciliul comun de câteva zile, acuzând o răceală și o stare de rău. Femeia a dorit să se izoleze, pentru a nu-și îmbolnăvi și ceilalți membri ai familiei.

Starea acesteia s-ar fi deteriorat de vineri, iar sâmbătă dimineață aceasta a cerut ajutor medical de urgență deoarece respira greu.

Personalul medical a încercat manevre de resuscitare în jur de o oră

Echipajul medical ajuns la fața locului a găsit-o pe femeia de 46 de ani în stare de inconștiență și în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare în jur de o oră, însă din păcate femeia a fost declarată decedată. Deși avea 46 de ani, femeia figura în evidențe cu boli cronice.

Având în vedere totuși că aceasta nu era diagnosticată cu COVID-19, s-au demarat cercetări pentru a se stabili cauza morții și se așteaptă și rezultatele necropsiei. Probele ridicate de legiști la autopsie vor aduce în următoarele zile un răspuns cu privire la posibila prezență a virusului.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-04-27/O-femeie-de-46-de-ani-medic-mama-a-trei-copii-a-murit-cu-simptome-de-coronavirus#ixzz6KndXWSIZ