Nu mai sunati la 112, fiindcã de acolo moartea te pândeste!

O poveste tristã de la Husi

GRAV… Moartea unui husean în vârstã de 72 de ani, care a sunat la 112 dupã ajutor, iar echipajul de pe Ambulantã a pierdut minute bune pe lângã poartã, motivând cã s-ar fi speriat de câinii din curtea bãtrânului, aprinde din nou spiritele la SAJ Vaslui. Cazul s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 iulie, însã subiectul a fost tinut secret, pânã când presa a aflat, gratie conflictului arhi-cunoscut dintre Sindicatul SAJ Vaslui si medicul Mohamad Awwad. Concret, în acea noapte, huseanul de 72 de ani a sunat la 112, cerând ajutorul Ambulantei, spunând cã e singur în casã si se simte foarte rãu. O ambulantã cu medicul Mohamad Awwad a pornit la caz la ora 03:50. Dupã 3 minute, echipajul a ajuns la domiciliul solicitantului, însã nu ar fi intrat în curte, din cauza unor câini rãi. A cerut prin Dispecerat Politia, însã aceasta a refuzat sã vinã, trimitând acolo jandarmii. Acestia din urmã, se pare cã, au gãsit acolo niste cãtei speriati, în locul câinilor fiorosi. Dupã minute bune de întârziere, echipajul medical a ajuns, în sfârsit, în casa pacientului, dar acesta era deja mort. Liderul de sindicat al SAJ Vaslui, Leonte Condurache, desi nu a fost la fata locului, sustine cã medicul Awwad s-ar fi silit sã declare decesul, fãrã a-i face manevrele de resuscitare. „Niste nesimtiti”, a fost reactia doctorului. Însã, în realitate, vina apartine „specialistului” de la 112, care ar fi trebuit sã trimitã acolo din prima, pe lângã echipajul de la Ambulantã, si o patrulã de la jandarmi sau o echipã de la ISU. Bãrbatul care a cerut ajutor, fiind singur în casã, putea avea usa sau poarta încuiatã. Ambulantierii nu trebuie nici sã sarã garduri, nici sã deschidã usile cu speraclul. Dacã la acel husean ar fi ajuns concomitent, atât ambulantierii, cât si jandarmii, astãzi nu am mai fi discutat de acest caz, iar liderul de sindicat ar fi rãmas fãrã o pâine de mâncat.

Un caz grav iese la ivealã în aceste zile, la mai bine de o lunã dupã ce un husean în vârstã de 72 de ani, a murit în locuintã, tot asteptând salvatorii de la Ambulantã. Omul sunase la 112, la ora 03:49, iar la ora 03:50 un echipaj cu medicul Mohamad Awwad pornise deja spre locuinta solicitantului. În doar trei minute, ambulanta ar fi ajuns la caz, însã echipajul nu a intrat din cauza câinilor din curte. Ar fi sunat la Dispecerat, pentru a cere interventia Politiei, însã politistii au directionat acolo doar jandarmii si minutele pretioase s-au scurs în van. Jandarmii au pãtruns în curte în cele din urmã, unde, spune conducerea sindicatului SAJ Vaslui, au gãsit doar doi cãtei prãpãditi. În locuintã, bietul bãtrân murise deja, în timpul în care salvatorii se frãsuiau pe lângã poartã.

Liderul de sindicat îl acuzã pe dr. Awwad cã a declarat pacientul mort, fãrã sã încerce resuscitarea

Liderul de sindicat al SAJ Vaslui, Leonte Condurache, îl acuzã pe medicul Awwad cã a întârziat fãrã un motiv temeinic ajungerea la pacientul bolnav. Dulãii care l-ar fi speriat, se pare, pe medic, ar fi fost, de fapt, niste cãtelusi gãlãgiosi, nicidecum turbati. De asemenea, tot Leonte Condurache sustine cã, în momentul în care medicul Awwad a ajuns la pacient, acesta s-a grãbit sã declare decesul, fãrã a-i mai face omului manevre de resuscitare, asa cum e procedura. Liderul de sindicat al SAJ Vaslui se întreabã dacã este corect ca ora 03:50 sã fie cea la care echipajul sã plece cãtre pacient si tot 03:50 sã fie si ora decesului mentionatã în fisã?! Conducerea sindicatului sustine cã sunt mult mai multe reclamatii pe numele medicului Awwad. Acesta a mai fost subiectul unui control dispus de Raed Arafat, în luna mai, ca urmare a altei serii de acuzatii care îl vizau. Medicul a reiesit atunci nevinovat si si-a reluat activitatea.

Medicul Awwad supãrat: „Întrebati-l pe acel nesimtit, care vã raporteazã”

REACTIE…Vis-a-vis de noile acuzatii care i se aduc, medicul Mohamad Awwad a avut o pãrere transantã. Supãrat cã este din nou subiectul unor critici, acesta a declarat: „Întrebati-l pe acel nesimtit, care vã raporteazã, dacã el are cumva competenta de a evalua si de a judeca! Niste nesimtiti care pot sã afirme ce vor ei. (…)”, a precizat, supãrat, medicul Awwad. Rãmâne de vãzut cum se va clarifica acest caz si cine va stabili dacã huseanul în vârstã de 72 de ani a murit sau nu cu zile, asteptând salvatorii. Ar fi indicat sã se facã si o anchetã la Serviciul 112, pentru a se stabili dacã în astfel de situatii nu se impune ca operatul sã trimitã o echipã mixtã formatã din Ambulantã si jandarmi. Un medic urgentist nu poate sparge nici usi, nu poate sãri gardul si nici nu e pregãtit sã înfrunte câini fiorosi. Poate vinovatul e cu totul în altã parte, decât acolo unde îl cautã liderul de sindicat de la SAJ Vaslui.