Noul primar de la Pogana în chinurile facerii unei majoritãti

Primarul Cristian Spridon are încredare în viitorul viceprimar

GREU… La Pogana, euforia alegerilor a trecut, electoratul a decis schimbarea primarului, iar acum urmeazã un pas destul de important pentru primarul nou ales si anume stabilirea unei majoritãti în Consiliu Local. PNL are sase mandate la fel ca si alianta PSD plus ALDE, iar votul de aur sau balamaua de care depinde majoritatea este la un partid mai putin cunoscut, ADER (Alianta pentru Democratie, Educatie si Reconstructie – n.r.). Edilul Cristian Spridon are nevoie ca de aer de majoritate, fiindcã proiectele sale sunt destul de ambitioase si trebuie sustinute de noua majoritate. Dar totul este la mâna consilierului local de la ADER. „Chiar dacã alegerea viceprimarului este la mâna consilierilor, acest lucru nu mã va opri sã-mi duc proiectele la bun sfârsit. Cine va fi ales, sã nu se gândeascã la faptul cã poate sã-mi stea ca un ghimpe în coastã. Avem multe de fãcut la Pogana si este nevoie de un om pus pe treabã”, spune primarul Cristian Spridon.

Jocul majoritãtilor dã bãtaie de cap si la Pogana, mai ales cã partidul lui Cristi Spridon nu a obtinut în CL si o majoritate care sã-i permitã o larghete în implementarea promisiunilor din campanie. O aliantã ar fi singura solutie, iar aceasta se poatge consfinti prin alegerea viceprimarului. Dupã stabilirea mandatelor de consilieri locali, situatia la Pogana stã astfel, liberalii au câstigat 6 posturi de consilieri locali, în timp ce PSD are patru consilieri, ALDE doi, iar balanta o înclinã consilierul ADER (Alianta pentru Democratie, Educatie si Reconstructie – n.r.). Rãmâne de vãzut însã care dintre cele douã tabere vor reusi sã-l convingã pe acesta sã treacã de partea lor. Liberalii au cea mai importantã optiune fiindcã poate sã-i propunã functia de viceprimar. Primarul Cristian Spridon este curajos si spune cã, dacã se va forma o opozitie care sã aibã majoritatea, nu se va lãsa indimidat. „În perioada aceasta port discutii cu toti consilierii si încerc sã le spun cã voi lucra cu oricine dintre ei. Nu mã va tine în loc alegerea unui viceprimar, fie cã este al nostru sau de la opozitie, în loc. Pentru a realiza tot ceea ce mi-am propus, cred cã voi avea suficiente argumente sã-i conving pe consilieri, indiferent de la ce partid sunt, cã singura solutie este dezvoltarea comunei prin absortie de fonduri europene. Nu voi îngrosa rândul si nu voi sta cu mâna întinsã la Buzatu si Dan Marian, la Consiliu Judetean. România este membrã a Uniunii Europene cu drepturi depline, avem la Bucuresti un Guvern liberal si consider cã am toate atuurile sã scoatem si comuna noastrã la liman. Cât priveste viceprimarul, am nevoie de un om cu care sã pot lucra, un om care sã înteleagã cã este timpul sã punem umãrul la treabã asa cã, cei care se gândesc cã pot sã îmi stea ca un ghimpe în coastã numai pentru faptul cã este viceprimar, se însalã”, spune Cristian Spridon.

Noul primar al Poganei vrea sã-si respecte promisiunile din campanie

Dupã ce si-a adus afacerile la standarde europene si a devenit unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din judet si nu numai, Cristian Spridon a decis sã-si punã cunostintele si experienta în slujba cetãtenilor comunei Pogana. Ca fiu al satului, candidatul liberal a decis cã este timpul unei schimbãri în ceea ce priveste infrastructura comunei, dar si o schimbare a mentalitãtilor. Spridon îsi doreste ca, la primãrie, consãtenii sãi sã gãseascã o vorbã bunã si rezolvãri la problemele cu care ei se confruntã. „Am candidat la Primãrie pentru a ridica Pogana la standardele la care am lucrat si mi-am adus propriile afaceri. Stiu cum sã pornesc de la zero si sã aduc standarde înalte într-o institutie. Sunt fiu al satului si am pregãtirea necesarã pentru a conduce comuna si a face din ea un exemplu de bune practici în administratie. Cetãtenii din comunã trebuie sã aibã încredere cã voi putea face si pentru comunã ceea ce am fãcut pentru afacerile mele. Eu le pot garanta cã voi face lucruri serioase si gospodãresti. Avem si sprijinul ministrului Tãtaru care este la curent cu toate problemele comunei. Am de gând sã identific toate problemele cu care se confruntã si, împreunã cu acesta, le vom aseza într-o ordine a rezolvãrii. Si asta pentru cã stiu cel mai bine care le sunt prioritãtile. Eu sunt dispus sã lucrez serios, asa cum am lucrat si pentru afacerile mele pânã acum. Asa sper cã se va auzi de Pogana, asa cum se aude, în judet, despre comunele bine administrate. Îmi doresc mult si sã schimb mentalitatea si ideea cã primãria este o afacere personalã, lucru care nu se va mai întâmpla dacã voi ajune primar. Pot sã le promit oamenilor cã îsi vor gãsi rezolvare, la primãrie, la problemele lor si niciodatã nu voi împãrti comunitatea în cei care au fost alãturi de mine si cei care sunt sau a fost împotriva mea. Plus cã am puterea sã discut cu oricine care doreste sã stea de vorbã cu mine. În primãrie va exista o atmosferã de seriozitate, angajatii se vor apleca asupra problemelor comunitãtii si nimeni nu va fi tratat cu indiferentã”, a mai spus Cristian Spridon.