Vocea Barladului: Solomon ne-a tradat!

„Noi l-am ales si el ne intoxicã??”

REALITATE Adrian Solomon, deputatul PSD de Bârlad care s-a sucit ca la Ploiesti în privinta gazelor de sist, va da socotealã în primul rând celor care l-au ales. El a sustinut cea mai „adevãratã” conferintã de presã a sa acum douã zile, în care a spus în sfârsit adevãrul: îsi retrage semnãtura de pe proiectul de lege initiat de el anul trecut pentru interzicerea exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice. Mai mult, a aruncat cu lãturi în capul celor din Grupul de Initiativã al Societãtii Civile din Bârlad, care în urma acestei conferinte tac mâlc si „amenintã” cu un punct de vedere comun pe care îl vor emite abia luni, 25 februarie. Dar, adevãrata societate civilã, cãreia Solomon îi va da socotealã este formatã din miile de bârlãdeni care l-au ales deputat pe el, l-au ales primar pe Constantin Constantinescu si au iesit în stradã pentru a manifesta împotriva Chevron. Iatã, Solomon, vocea de care trebuie sã te temi!

„Ministerul Economiei ne-a dat un rãspuns în care se recunosc riscurile si se propun solutii. Pentru a nu pune în pericol alte ramuri ale industriei extractive în care se foloseste fracturarea hidraulicã, eu anunt astãzi cã-mi retrag semnãtura de pe initiativã privind interzicerea fracturãrii hidraulice si voi înainta, împreunã cu colegii mei si în acord cu Ministerul Mediului, o initiativã prin care sã se prevadã ca în cazul fracturãrii hidraulice cu presiuni mai mari de 20 de atmosfere, sã se foloseascã doar fracturarea curatã, fãrã substante chimice sau biocide. Suntem în continuare împotriva metodelor poluante în exploatarea gazelor de sist, suntem pentru independenta energeticã a tãrii si pentru resurse noi dacã acestea se dovedesc a fi sigure”, a spus deputatul Adrian Solomon la vestita sa conferintã de presã din 21 februarie. El a sfãtuit bârlãdenii sã nu iasã la marsul de protest organizat pe 27 februarie de GISC Bârlad, pentru cã, în opinia sa, cei care au initiat aceastã actiune de protest sunt manipulati de PDL, de Ciuhodaru, Vremea Nouã etc. Surprinzãtor, membrii Grupului de Initiativã tac mâlc si nu rãspund la telefoane ori se eschiveazã din fata jurnalistilor, dând impresia cã Adrian Solomon i-a speriat si le-a fãcut „bau”. Dar adevãrata voce a societãtii civile bârlãdene este în stradã, reprezentatã de miile de bârlãdeni care au iesit la mitingurile de anul trecut unde Adrian Solomon i-a manipulat cu nerusinare pentru interesul sãu politic. Iatã, Solomon, de cine trebuie sã tii cont, pentru cã ei te-au trimis în Parlament! I-am întrebat pe câtiva bârlãdeni, reprezentativi – pensionari, liberi întreprinzãtori, angajati, casnici – ce pãrere au de „sucirea” mintilor lui Adrian Solomon în privinta gazelor de sist si dacã vor tine cont de sfatul acestuia de a nu participa la marsul de protest de pe 27 februarie. Ce-a iesit, ar trebui sã-l punã pe gânduri pe Solomon!

VOCEA BÂRLADULUI

„Cum??? Domnul Solomon al nostru din Bârlad? Dar cum asa? Pãi noi l-am ales si el ne intoxicã? Dar nu pot sã cred asa ceva! Pãi este mâna dreaptã a primarului, omul nostru de încredere, cum asa? Ei spune, pãi ce pãrere sã am? Proastã! Cum sã fie! Nu mai putem avea încredere în alesii nostri, în parlamentarii bârlãdeni, români de aici de la noi, cum asa ceva? Nu-i bine deloc! Si cum sã cearã oamenilor sã nu iasã la miting, dar ce, îl mai ascultã lumea pe Solomon? Nu cred, pentru cã lumea este prea intoxicatã de tâmpenii de-ale lor, si de prostii, si de toate! Pãi îi sare lumea în cap! Noi am avut încredere cã e omul nostru de bazã si el si primarul, unde-s oamenii aceia de bazã acum? Nu mai avem încredere în nimeni decât în Dumnezeu! Si da, domnule Solomon, o sã merg la marsul de protest!”, a spus Ana, 70 de ani, pensionarã din Bârlad.

„Domnul Solomon îsi face treburile lui numai pentru dânsul, dar pentru Bârlad nu-l intereseazã, duce la Vaslui numai cuvinte rele de Bârlad. Cum sã-si retragã legea? Oare chiar nu-i pasã de noi? O sã mergem la mars, cum sã nu!”, a spus Virgil, 62 ani, pensionar

„Nuuu cred, domnul Solomon nu-i de acord cu gazele de sist, o sã-l vedeti pe 27 în fruntea noastrã, nu cred cã nu vine, o sã vedeti! Va fi la miting! O sã fie în fruntea oamenilor, sunt convins!”, a spus Nicu, 67 de ani, pensionar.

„S-a declarat pentru gazele de sist?? Noi nu am fost niciodatã de acord si nici nu o sã fim cu gazele de sist. Gestul lui Solomon? Stiti cã atunci când ajungem mari facem ce vrem noi, nu tinem seamã cã moare cel de lângã noi”, a spus Gheorghe, liber întreprinzãtor, 53 de ani.

„Nu sunt de acord cu gazele de sist si chiar o sã merg la mars! Gestul lui nu meritã nici mãcar un cuvânt de la mine ! Nu vreau sã spun nimic, pentru cã nu meritã sã mã ocup de el ! Atât vã spun cã eu sunt contra lor pentru cã noi murim si copiii nostri, nu Solomon ! », a spus Veronica, 62 ani, pensionar.

„Nu stiam cã-si retrage legea din Parlament, cred cã nu mai stiu ce se întâmplã în România asta, nu mai stiu ce sã cred, coruptie totalã! Voi merge la marsul de protest, indiferent de ce spune Solomon”, a spus Daniela, 36 de ani !

„Opinia mea este aceea cã la cât am fost noi de sãraci vom ajunge si mai sãraci, iar ei mai bogati. Voi participa cu sigurantã la marsul de protest, dar am convingerea cã noi suntem prea mici, cãrtile sunt jucate!”, a spus Ion, 65 de ani, pensionar.

„Cum sã se declarare pentru gazele de sist? Am vãzut la televizor cã-si retrage legea aia din Parlament dar cum se poate asa ceva? Ne vrea rãul nostru? Am înteles de la preotii din Bisericã cã atacã solul, atacã apa, atacã aerul, pãi noi ce facem? Murim? Dar copiii nostri? Nu am cuvinte sã-l calific pe deputatul Solomon”, a spus Jana, pensionarã.

„Sunt împotriva exploatãrii gazelor de sist! Am auzit de gestul domnului Solomon, dar am înteles si cã s-au vândut deja terenurile pentru explorare. Atitudinea lui este una pe care eu nu o înteleg! Este inacceptabil asa ceva. Nu ne ia deloc în considerare. Gestul sãu este criminal! Vom merge la marsul de protest, indiferent de opinia lui sau de prezenta lui! Eu deja organizez încã un miting si strâng semnãturi de la populatie pentru a manifesta împotriva gazelor de sist si o sã le spun oamenilor sã aibã grijã de domnul Solomon la urmãtoarele alegeri”, a spus Cornel, 28 de ani, liber întreprinzãtor.

„Ce? Cu gazele de sist? Nu stiu ce sã spun de domnul Solomon, el stie mai bine ce face. E seful nostru nu comentez, este hotãrârea dumnealui! Eu nu comentez!”, a spus Sandu, membru PSD Bârlad.