NEA MARIN (NISTOR) MILIARDAR! (facsimil)

Bugetarii de lux de la CJ, traiesc visul american

BOGAT…De mai bine de 20 de ani, se succed în fruntea Consiliului Judetean tot felul de presedinti, însã în umbrã este o singurã persoanã, care face toate cãrtile si încaseazã o cãrutã de bani, la propriu. Este vorba de Marin Nistor, cel care ocupã postul de director economic al CJ Vaslui, cel care învârte tot felul de proiecte, din care îsi asigurã finantãri în plus extrem de consistente, lunã de lunã. Desi are doar un salariu de bugetar, Nistor si-a permis sã construiascã douã vile impozante în apropierea Vasluiului, dar si economii de câteva zeci de mii de euro în bãnci. Cum se explicã constructia unor vile de 150.000 de euro din salariul de director economic la Consiliul Judetean, achizitia unor masini de lux sau economii de aproape douã miliarde de lei vechi? Nimeni nu stie, desi este cert cã Agentia Nationalã de Integritate ar putea gãsi “buba” în cazul acestui director de profesie. Conform declaratiei de avere pe 2013, depusã anul trecut, Nistor ar fi încasat, de la Consiliul Judetean si Agentia de Dezvoltare Regionalã Nord-Est în jur de 600 de milioane de lei vechi, cam cât salariul presedintelui CJ Vaslui (fãrã a avea, însã, responsabilitãtile sefului judetului!). În zece ani de zile, fãcând o medie a salariilor primite de directorul economic de la judet, ajungem la neverosimila sumã de 6 miliarde lei vechi, încasatã de un singur functionar, cam cât bugetul a douã comune mai mici!

Ultima declaratie de avere a directorului economic de la Consiliul Judetean, publicatã pe site-ul institutiei, este datatã 28 martie 2014. De acolo aflãm cã Marin Nistor are aproape jumãtate de hectar de teren în intravilan, o casã de locuit de 150 mp, în zona comunei Munteni de Jos, la care titular este sotia, Elena Nistor, douã masini – un Audi A4 si un Opel Corsa. La capitolul “economii”, directorul economic stã destul de bine: are un depozit bancar de 30.700 de euro, la Banca Transilvania, plus un alt depozit, de 56.600 lei la aceeasi bancã. În total, directorul economic de la CJ Vaslui are economii de aproape 2 miliarde lei vechi, cam echivalentul salariilor sale pe patru ani de zile! Ca “angajat”, asa cum se semneazã în declaratia sa de avere, de parcã i-ar fi jenã sã spunã ce functie are la Consiliul Judetean, Nistor a încasat, în 2013, peste 500 milioane lei vechi, la care s-au adãugat în jur de 50 de milioane de lei, primite pentru functia de cenzor la ARDNE Nord Est, si 50 milioane lei ca dobânzi de la bancã. Este clar cã omul o duce bine la Consiliul Judetean, pentru cã este plin de functii si tot felul de avantaje, din functia pe care o detine. Este cenzor la ARDNE, presedintele Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean, presedintele AGA la Centrul de Afaceri, membru în Consiliul de Administratie la Teatrul “Victor Ion Popa”. Ori este un geniu în afaceri, ori lucrurile sunt putrede în administratia publicã judeteanã, unde se fac tot felul de manevre cu functiile de conducere.

Dumitru Buzatu nu are nicio explicatie pentru salariul atât de mare al “angajatului” Nistor

L-am întrebat, ieri, pe presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, ce pãrere are cã un subordonat de-al sãu are un salariu mai mare decât cel primit de el, desi responsabilitãtile sunt cu mult mai mari, în cazul lui Buzatu. “Nu e treaba mea, mai sunt salariati în Consiliul Judetean care au salarii mai mari ca mine. Este legal, totul este la vedere. Eu primesc doar o indemnizatie, ca presedinte, ori dânsul este angajat aici, are sporuri de vechime”, spune Buzatu. De fapt, iar presedintele CJ Vaslui o stie foarte bine, însã nu vrea s-o spunã, Marin Nistor este bãgat în tot felul de proiecte în care Consiliul Judetean este parte, de unde-si trage partea leului, ca expert contabil. Conform unor surse demne de încredere, Marin Nistor, desi este presedintele Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean de Urgentã, are implicatii de tot felul, personal sau prin interpusi, în proiectele care se realizeazã în interiorul spitalului, de unde îi vin bani frumosi în conturile personale. Este cel putin ciudat cum reuseste directorul economic sã facã economii de aproape 2 miliarde de lei vechi, dintr-un simplu salariu de director. Nu mai punem în calcul cele douã case de peste 100 metri pãtrati fiecare, pe care le are în Muntenii de Jos, în fosta plantatie, case care valoreazã în jur de 150.000 de euro. Tot dintr-un “amãrât” salariu de director economic la Consiliul Judetean. Se vorbeste prin Consiliul Judetean cã, în calitatea sa de presedinte al CA de la Spitalul Judetean de Urgentã, Nistor ar fi fãcut tot felul de “cãrti” prin institutie, alãturi de Vasile Mihalachi, vicepresedintele CJ Vaslui, astfel cã sunt declansate tot felul de verificãri la institutiile abilitate. Un lucru este cert: judetul Vaslui nu va iesi niciodatã din sãrãcie, câtã vreme în fruntea institutiilor sunt persoane care par cã nu vor lãsa puterea din mânã si tin cu dintii de posturile cãldute pe care le au.

Nistor_Marin_14